Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112."— Transkript prezentace:

1

2 Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112 dětí – na jedno dítě je normativ 21159 Kč 12,62 dětí na 1 pedagoga Provozní doba 10,5 hodin (7-17,30) Přímá výchovně vzdělávací práce pedagoga je 31 hod. týdně, tj. cca 6 hodin denně

3 Možnosti využití pomoci asistenta pedagoga 1.Individuální práce s jednotlivými dětmi podle pokynů kvalifikovaného pedagoga. 2.Pomoc dětem, které nestíhají tempo ostatních kamarádů. 3.Pomoc s dohledem nad dětmi v umývárně, na WC. 4.Pomoc s oblékáním, svlékáním dětí.

4 Možnosti… 1. Přijímat méně než 28 dětí (finance pouze na státem garantovanou mzdu pro učitelky, bez možnosti finančních odměn, absence finanční motivace

5 Podmínky schválení žádosti Doložit bezdlužnost organizace Vytvořit pracovní náplň pro asistenta pedagoga 2.Využití možností Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Dát na jeden rok práci lidem z obtížně zaměstnatelných skupin vedených v evidenci uchazečů o zaměstnání (50+, ženy po rodičovské dovolené)

6 3. Využití finanční spoluúčasti rodičů Založení občanského sdružení, příp. zaregistrovaného klubu rodičů a přátel školy k financování asistenta pedagoga

7 Návrh postupu Přijmout pracovníka na Dohodu o pracovní činnosti (škola nebo občanské sdružení registrované při škole) Stanovit mu pracovní dobu 0,5 úvazku (8-12), pracovní náplň a mzdu Zařazení do 5.plat.třídy (mzdové náklady činí 9347 Kč pro zaměstnavatele) Pokud by pracovnice měla 1dítě do 7 let nebo 2 dětí do 15 let, nemusela by doplácet povinnou částku na zdravotní pojištění (minimální mzda)

8 Náklady pro rodiče zapsaných dětí 0,5 hod. úvazku asistentky pedagoga (8-12hodin) 334 Kč za měsíc při 28 zapsaných dětech Plný úvazek asistentky pedagoga (7,30 -16 hodin) 668 Kč za měsíc při 28 zapsaných dětech

9 Děkuji Vám za pozornost Mgr. Zdenka Nováková


Stáhnout ppt "Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112."

Podobné prezentace


Reklamy Google