Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příležitost dělá(t) zaměstnance

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příležitost dělá(t) zaměstnance"— Transkript prezentace:

1 Příležitost dělá(t) zaměstnance
Realizátor projektu: ÚP ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová Koordinátor projektu

2 Aktivity projektu: červen/říjen 2014 – říjen 2015
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Rozpočet 38 mil. Kč RT: 13 členů (17 členů)

3 Hlavní cíle Umožnit cílové skupině začlenit se na trh práce. Podpořit osoby žijící v socio-kulturně znevýhodněném prostředí prostřednictvím poradenství, motivace, rekvalifikace, terénní práce a podpory pracovních míst. Posílit a provázat spolupráci místních nevládních neziskových organizací, státní správy a samosprávy za účelem zefektivnění nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti.

4 Cílová skupina Uchazeči nebo zájemci o zaměstnání evidováni na kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR v Moravskoslezském kraji, kteří žijí v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje. Jednotlivci, kteří nežijí v problémových lokalitách, ale do kategorie sociálně vyloučených osob přesto spadají (existuje u nich potřeba zvýšené péče, zejména sociální práce).

5 Znaky sociálního vyloučení
bydlí ve vymezené sociálně vyloučené lokalitě dlouhodobě nezaměstnaný (v evidenci ÚP nad 5 m.) žádná kvalifikace (ZŠ), neperspektivní obor pobírání dávek hmotné nouze zadluženost ohrožen/a nestabilitou bydlení Zdroj: Romea.cz

6 Sociálně vyloučené lokality
Analýza sociálně vyloučených lokalit byla připravena: Agentura pro sociální začleňování Krajský úřad Moravskoslezského kraje Lokality: Ostrava Bruntál Karviná Krnov Frýdek-Místek Osoblaha Odry

7 Etapy projektu Publicita Výběr účastníků do projektu Diagnostika
Poradenství a terénní práce Motivační kurz Rekvalifikace Zaměstnávání, pracovní asistence Doprovodná opatření (stravné, jízdné …) Spolupráce s NNO (workshopy)

8 Formy příspěvku Mzdové příspěvky Příspěvek na zapracování
Mzdové příspěvky jsou vypláceny zaměstnavateli jako finanční podpora určená k umístění účastníka na pracovní místo. V rámci projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance mohou být mzdové příspěvky poskytnuty na vytvoření pracovních míst pro účastníky projektu. Příspěvek na zapracování Příspěvek na zapracování je určen k refundaci části nákladů, které jsou spojeny se zapracováním nového pracovníka na konkrétní profesi.

9 Mzdové příspěvky Základní informace
Příspěvek slouží k úhradě skutečně vyplacených mezd a jejich náhrad, vč. pojistného na sociální zabezpečení, příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na veřejné zdravotní pojištění. Výše mzdového příspěvku nesmí překročit skutečné mzdové náklady zaměstnavatele. Maximální výše příspěvku je 20 000 Kč. Příspěvek bude zaměstnavateli poskytnut do 30 dnů od doručení bezchybných dokladů měsíčního vyúčtování vč. povinných příloh. Mzdové příspěvky lze poskytnout nejdéle do

10 Příspěvek na zapracování
Základní informace: Příspěvek na zapracování je určen k refundaci části nákladů na zapracování nového pracovníka na konkrétní profesi. Výše příspěvku se poskytuje v maximální výši 12 750 Kč. Příspěvek bude zaměstnavateli poskytnut do 30 dnů od doručení bezchybného dokladu Zprávy o průběhu zapracování. Podmínkou přiznání příspěvku je setrvání účastníka projektu v pracovní poměru po dobu zapracovávání. Nutno uzavřít pracovní smlouvu na dobu neurčitou!

11 Úvodní workshop k projektu Dne 12.11. v Ostravě
Pozvánka Úvodní workshop k projektu Dne v Ostravě Ing. Petra Prouzová Koordinátor projektu


Stáhnout ppt "Příležitost dělá(t) zaměstnance"

Podobné prezentace


Reklamy Google