Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je pravda aneb Důvody, které mne vedou k víře, že existuje Bůh.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je pravda aneb Důvody, které mne vedou k víře, že existuje Bůh."— Transkript prezentace:

1 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je pravda aneb Důvody, které mne vedou k víře, že existuje Bůh

2 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   Upraveno z knihy I Don’t Dave Enough Faith To Be an Atheist (Norman Geisler and Frank Turek, copyright 2004). Použito se svolením nakladatelství Crossway Books, které je součástí Good News Publishers, Wheaton, Illinois, USA, www.crossway.com. Ke stažení pro osobní využití. www.crossway.com   Adapted from I Don’t Dave Enough Faith To Be an Atheist (Norman Geisler and Frank Turek, copyright 2004). Used by permission of Crossway Books, a ministry of Good News Publishers, Wheaton, Illinois (USA), www.crossway.com. Download for personal use only. www.crossway.com

3 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist 1. Proč se zabývat tím, co je pravda?

4 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je to pravda?

5 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je to pravda?   je objevena, nikoli vynalezena (např. gravitace … existovala i před Newtonem)   je absolutní, platí pro všechny lidi všech dob na všech místech (2+2=4 … pro každého, vždy a všude)   víra nemůže pravdu změnit (upřímná víra, že země je placka, nezmění pravdu, že země je kulatá)

6 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   nezmění ji ten, kdo o ní mluví (pyšný člověk nezpůsobí, že pravda, o které mluví, se stane lží + pokorný člověk nezpůsobí, že lež, o které mluví, se stane pravdou)   je výlučná, vylučuje ostatní možnosti (Bůh jako osoba existuje x neexistuje)

7 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Absolutní pravda existuje   v oblasti ekonomiky a matematiky (2+2=4 … lze ověřit přepočítáním)   v oblasti fyziky (gravitační zákon … lze ověřit experimentem a měřením)   v oblasti morálky i náboženství (jak ji můžeme zjistit? )

8 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Proč se snažit poznat pravdu o morálce?   morálka má vliv na to, jaké věci budou uzákoněny (a tyto zákony mohou mít dopad na náš život)   soud v USA v roce 1857 rozhodl, že černoši nejsou občany, ale majetkem bělochů   nacisté věřili, že židé jsou nižší rasou než árijská rasa (to mělo vliv na životy mnohých)   morálka ve tvé rodině má vliv na to, jací budou lidé tobě nejbližší

9 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Proč se snažit poznat pravdu o náboženství?   existuje věčný život?   pokud ano, ovlivní to mnohé z nás (existují různé možnosti, jak jej žít)   pokud ne, tak „jezme, pijme a hrajme počítačové hry, protože zítra zemřeme“ (snažme se urvat ze života co nejvíc, protože špatné jednání nebude mít žádné důsledky pro věčnost)

10 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   je člověk víc než prase?   v Saudské Arábii jsou děti vyučovány, že židé jsou prasata a že nemuslimové by měli být zabiti … pak když vyrostou, narážejí osobními letadly do budov uprostřed rušné čtvrti, zabíjejí desítky a stovky lidí (nebylo by lepší, kdyby je jejich náboženství učilo, aby prokazovali lásku svým bližním?)

11 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   v celém západním světě se děti učí, že člověk vznikl ze zvířat – že je jen prase s větším mozkem; když vyrostou, nepřikládají velkou hodnotu sobě ani druhým, pohrdají lidmi (nebylo by lepší, kdyby se učili, že každý člověk je jedinečný a je stvořen k obrazu Boha?)

12 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist   existuje karma a reinkarnace?   v Indii se lidi moc nestarají o trpící, protože věří, že trpící si utrpení zaslouží, a tak nechtějí narušovat jejich karmu   matka Tereza se starala o trpící lidi (zakládala v Indii útulky pro ženy bez domova), protože se z křesťanství dozvěděla o sebeobětování a službě   (zeptejte se těch miliónů trpících, zda učení o karmě má na ně vliv)

13 N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist pravda v oblasti morálky a náboženství má vliv na náš život a stojí za to ji hledat


Stáhnout ppt "N.Geisler, F.Turek: I Don't Have Enough Faith To Be an Atheist Co je pravda aneb Důvody, které mne vedou k víře, že existuje Bůh."

Podobné prezentace


Reklamy Google