Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu."— Transkript prezentace:

1 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené. JEDNÁNÍ DRUHÉ - PÁD – realita, kterou mnoho soudobých liberálních učenců popírá. Pád překrucuje a boří vše, nemůže však zničit stopu stvoření.

2 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance JEDNÁNÍ TŘETÍ - VYKOUPENÍ – Kristus pracuje v těch, kteří Jej milují, očišťuje je i svět. JEDNÁNÍ ČTVRTÉ - OSLAVENÍ – závěrečný skutek, očekávané konečné dovršení, požehnaná naděje.

3 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance “Duch však výslovně říká, že v posledních časech někteří odstoupí od víry, naslouchajíce bludným duchům a učením démonů. Pokrytecky mluví lež, mají cejchované svědomí, brání lidem vstupovat do manželství, přikazují zdržovat se pokrmů, které Bůh stvořil, aby je ti, kdo věří a poznali pravdu, s vděčností užívali. Vždyť veškeré Boží stvoření je dobré a nic, co se přijímá s díkůčiněním, se nemá odmítat, neboť se to posvěcuje Božím slovem a modlitbou.“ (I Tim 4:1-5, NBK)

4 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance PAVLOVA PŘEDSTAVA O MANŽELSTVÍ A SEXU Pavel vychází z toho, že Bůh stvořil manželství i sex. Vše,co Bůh učinil,je dobré (1. JEDNÁNÍ) Uvědomme si, že vše, co Bůh stvořil jako dobré, musí být očištěno; bylo to zašpiněno – Pád (2. JEDNÁNÍ). Skrze Krista může být sex očištěn (což je význam “posvěcení”) tím, že bude přijímán s díkůvzdáním skrze “slovo Boží a modlitbu” (3. JEDNÁNÍ).

5 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance JÁDRO KŘESŤANSKÉ SEXUÁLNÍ MORÁLKY JE TOTO: Bůh stvořil sexuální spojení s určitým cílem – sjednocení muže a ženy, aby byli jedno tělo v manželství. Bůh používá sexuální pohlavní spojení a naprostou sexuální důvěrnost k tomu, aby stmelil dva lidi dohromady. (I.Kor 6:16)

6 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Adam & Eva Bolest při práci a námaha Zklamání v dílech a správcovství Hluboký pocit nedostatečnosti Bolest při rození dětí Nespokojenost ve vztazích Hluboký pocit osamělosti Popis prvního stvoření Rovnost v důstojnosti, hodnotě i povolání: Naplň a množ se Vládni a podmaňuj Následky pádu

7 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance MUŽSKOST: Autorita – mluvit, konat a tvořit uprostřed chaosu, smysl pro jednání, pohyb & iniciování & dávání života s něžností ŽENSKOST: Schopnost – být, zvát druhé do nádhery vztahů & schopnost spojovat

8 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance MUŽ ŽENA VNĚJŠÍ SVĚT Síla k pohybu, síla iniciovat a odvaha čelit okolnímu světu s něžností a soucitem VNITŘNÍ SVĚT Vstřícná, otevřená a klidná, S pevností a silou být a odvahou čelit chaosu lidské odtažitosti

9 Copyright, 2005 Exodus Global Alliance 2.Kor 3:7-18 ‘sláva’ znamená nádhera, pocta, oslnivost, vznešenost, záře, působivost. Gen 1:27 “Bůh stvořil člověka, aby byl Jeho obrazem, stvořil ho, aby byl obrazem Božím, jako muže a ženu je stvořil.“ Jsme naprosto nádherní jako muži a ženy. Tento plán dvou pohlaví přináší Bohu neuvěřitelné potěšení.


Stáhnout ppt "Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu."

Podobné prezentace


Reklamy Google