Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,"— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. únor 2013VY_32_INOVACE_TOS_080203 DRUHY SLADU A SLADOVNY V ČR

2 Sladovny v ČR Sladovny jsou od roku 2001 součástí GROUPE SOUFFLET, jednoho z největších světových výrobců. Roční výroba je 352 tun. 2/3 produkce směřuje na zahraniční trhy. Výroba piva – výroba sladu2

3 Sladovny v ČR NYMBURK obr. 1

4 Sladovny v ČR LITOVEL obr. 2

5 Sladovny v ČR PROSTĚJOV – sídlo společnosti obr. 3

6 Sladovny v ČR KROMĚŘÍŽ obr. 4

7 Sladovny v ČR HODONICE obr. 5

8 Druhy sladu : světlý – slad plzeňského typu karamelový pšeničný čokoládový vídeňský mnichovský Výroba piva – výroba sladu8

9 Světlý slad – slad plzeňského typu K výrobě ležáků a spodně kvašených piv, pomalé sušení, max. teplota 80 ˚C, základ většiny druhů piv. Výroba piva – výroba sladu 9

10 Karamelový slad Sušení při teplotě 120 ˚C až 180 ˚C, cukry rychle zkaramelizují, používá se k výrobě tmavých piv. Výroba piva – výroba sladu10

11 Pšeničný slad Sladování pšenice, používá se při výrobě německých pšeničných piv. Výroba piva – výroba sladu11

12 CITACE ZDROJŮ obr. 1: SLADOVNY SOUFFLET ČR [online]. 2009 [cit. 2013-02-21]. Dostupné z: http://www.slad.cz/sl_nymburk.php obr. 2: SLADOVNY SOUFFLET ČR [online]. 2009 [cit. 2013-02-21]. Dostupné z: http://www.slad.cz/sl_litovel.php obr. 3: SLADOVNY SOUFFLET ČR [online]. 2009 [cit. 2013-02-21]. Dostupné z: http://www.slad.cz/sl_prostejov.php obr. 4: SLADOVNY SOUFFLET ČR [online]. 2009 [cit. 2013-02-21]. Dostupné z: http://www.slad.cz/sl_kromeriz.php obr. 5: SLADOVNY SOUFFLET ČR [online]. 2009 [cit. 2013-02-21]. Dostupné z: http://www.slad.cz/sl_hodonice.phphttp://www.slad.cz/sl_nymburk.phphttp://www.slad.cz/sl_litovel.phphttp://www.slad.cz/sl_prostejov.phphttp://www.slad.cz/sl_kromeriz.phphttp://www.slad.cz/sl_hodonice.php Výroba piva – výroba sladu12


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,"

Podobné prezentace


Reklamy Google