Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,"— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ ZÁVIN – schéma pracovního postupu výroby květen 2013VY_32_INOVACE_OVY_090215

2 Dávkování surovin Mísení, hnětení melanžolejdroždísůl cukr krupice citropasta zlepšující přípravek směsná baterie voda mouka pšeničná

3 Zrání Dělení, rozvalování Tvarování

4 Plnění Odsazování na plech Kynutí příprava náplně

5 Mašlování Pečení Chladnutí

6 Balení Ukládání do přepravek Expedice obalový materiál

7 Dávkování surovin 2 min pomalu 3 min rychle melanžolejdroždísůl cukr krupice citropasta zlepšující přípravek směsná baterie voda mouka pšeničná

8 Plnění Odsazování na plech 32 až 35 °C 40 až 55 min příprava náplně

9 Mašlování 22 až 25 min Chladnutí

10 Metodický list ‐Hvězdičky v prezentaci jsou zkušební místa, po kliknutí se objeví správná odpověď. ‐Do mísicí nádoby se nadávkují ručně všechny suroviny, mouka se dávkuje automaticky voda také, ale nejdřív prochází směšovací baterií. Olej se přidává, až když se všechny suroviny spojí. Mísení je 2 min pomalu a 3 min rychle. ‐Těsto necháváme zrát na prostoru dílny 20 až 25 minut. Po té těsto dělíme na asi 7 kg kusy a rozvalujeme na rozvalovacím stroji na 3 milimetry. Takto rozválené se těsto navineme na váleček a přeneseme k tvarovacímu stroji. V tvarovacím stroji se vyválí na konečnou tloušťku a podélně řeže na pásy. ‐Pásy těsta se plní pomocí plničky příslušnou náplní např. makovou, jablečnou nebo tvarohovou. Naplněné pásy se stáčejí do závinu a příčně sekají na předem navolené kusy. Takto se ručně odsazují na plechy a nožem řežou na povrchu. Převážejí se do kynárny, kde při 32 až 35 °C kynou 40 až 55 minut. ‐Záviny se ručně mašlují mašlovacím roztokem. A pečou 22 až 25 minut při 180 °C. Chladnutí probíhá v prostoru dílny. ‐Záviny balíme do průtažné fólie v balicím stroji. Ručně lepíme etiketu s příslušnými údaji o výrobku a ukládáme do přepravek, které se štosují na sebe a předávají expedici.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,"

Podobné prezentace


Reklamy Google