Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0809. Směrnicový tvar rovnice přímky 8. prosince 2012VY_32_INOVACE_110317_Smernicovy_tvar_rovnice_primky_DUM

2 Směrnicový tvar rovnice přímky

3 Ve směrnicovém tvaru se dají vyjádřit pouze přímky, které nejsou rovnoběžné s osou y; mají směrnici.

4 Směrnicový tvar rovnice přímky

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Sčítací metoda

15 Směrnicový tvar rovnice přímky Jaký úhel svírá příslušný směrový vektor přímky p s kladnou poloosou x? Určete souřadnice průsečíku přímky p s osou y (úsek na ose y)?

16 Směrnicový tvar rovnice přímky

17

18 Pro animaci klikněte zde.zde.

19 CITACE ZDROJŮ Všechny objekty byly nakresleny v programu GeoNext verze 1.74 http://www.geonext.de Automatické tvary byly vytvořeny v programu MS PowerPoint 2010.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."

Podobné prezentace


Reklamy Google