Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0809. Parametrická rovnice přímky 1 20. října 2012VY_32_INOVACE_110311_Parametricka_rovnice_primky_1_DUM

2 Parametrická rovnice přímky 1 Paní Vomáčková vyšla ze svého bytu jménem A rovnoměrně a přímočaře do nákupního centra, které je nekonečně mnoho hodin daleko. Reklamní agentura pozorovala část její cesty z vrtulníku a zaznamenávala čas a polohu míst, kde si paní Vomáčková během cesty odpočinula.

3 Parametrická rovnice přímky 1

4

5

6

7 Všechny zaznamenané body, kde si paní Vomáčková udělala přestávku a mnohé další, reklamní agentura zveřejnila a záměrně je neuspořádala dle vzdálenosti od bytu A. Který z těchto bodů leží nejblíže k bodu A?

8 Parametrická rovnice přímky 1 Který z těchto bodů má největší vzdálenost od bodu A?

9 Parametrická rovnice přímky 1 Pozor! t …..parametr …. libovolné (zatím kladné) reálné číslo

10 Parametrická rovnice přímky 1 Pokud paní Vomáčková vyjde ze svého bytu opačným směrem, potom bychom všechny její zastávky (body) X popsali vztahem: Paní Vomáčková dnes zůstane doma ve svém bytě:

11 Parametrická rovnice přímky 1 Parametrická rovnice přímky Parametrická rovnice polopřímky Parametrická rovnice bodu A

12 Parametrická rovnice přímky 1 V kartézské soustavě souřadnic je každý bod jednoznačně určen souřadnicemi (uspořádaná dvojice reálných čísel).

13 Zopakujte si základní pojmy v křížovce.

14 CITACE ZDROJŮ Všechny objekty byly nakresleny v programu GeoNext verze 1.74 http://www.geonext.dehttp://www.geonext.de Prezentace byla vytvořena v programu MS PowerPoint 2010


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."

Podobné prezentace


Reklamy Google