Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zákon zachování hybnosti. Hybnost: p = m v [kg m s -1 ] m 1 v 1 = m 2 v 2..... p = m v = konstanta Vektorová veličina Vnější síly x vnitřní síly Součet.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zákon zachování hybnosti. Hybnost: p = m v [kg m s -1 ] m 1 v 1 = m 2 v 2..... p = m v = konstanta Vektorová veličina Vnější síly x vnitřní síly Součet."— Transkript prezentace:

1 Zákon zachování hybnosti

2 Hybnost: p = m v [kg m s -1 ] m 1 v 1 = m 2 v 2..... p = m v = konstanta Vektorová veličina Vnější síly x vnitřní síly Součet hybností všech částí Pohled na věc jako na jednu soustavu s konstantní hybnosti Předávání hybnosti jedné soustavy druhé (nárazy aut) Případ zoufalého kosmonauta Záhada počůraného prkénka Sprcha, balónek, požární hadice Raketový motor

3 Pokusy Auta proti sobě Auto proti sobě na gumě (z klidu, a pak v celkovém pohybu) Auta od sebe pružinou Balónek Petka vzduch Petka voda


Stáhnout ppt "Zákon zachování hybnosti. Hybnost: p = m v [kg m s -1 ] m 1 v 1 = m 2 v 2..... p = m v = konstanta Vektorová veličina Vnější síly x vnitřní síly Součet."

Podobné prezentace


Reklamy Google