Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen 2014. Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen 2014. Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná."— Transkript prezentace:

1 Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen 2014

2

3 Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná stanice. Jen nám díky výluce ujel osobáček do Stráže asi o půl minuty Jdeme tedy na 2 hodiny poznávat ostrovský zámecký park a chutnat místní zmrzku než nám pojede další vlak.

4 Stoupání do neznámých kopců Průzkumník Míša nedbal upozornění místních domorodců, že pravděpodobně budeme bloudit neb cesta k hradu je špatně značená, a dovedl nás cestou modrou i nemodrou rovnou před hradní bránu.

5 Na hradě Po přivítání hradními pány a ubytování v hradním podkroví nás čekala jedinečná prohlídka hradu. DOTÝKAT SE VŠEHO DOVOLENO…

6 Hodování Hodovali jsme romanticky – v hodovně, při svíčkách, na ovčích kůžích, v teplém oblečení při cca 10°C. Tady nepršelo, jen kapalo z vlhkých zdí.

7 Nejlepší pozorovatel Naši pozornost jsme vyzkoušeli při otázkách po prohlídce. Po zásluze jsme pak byli pasováni na rytíře rukou středověké děvy.

8 Tajemný hrad Tajuplné historky u ohně, pár táborových písní a hra „Městečko Palermo usíná“ navodily tajemnou atmosféru před strašidelnou cestou do hradního sklepení – pištět můžete, jak libo! Kdo si troufnul sáhnout do rakve, měl i sladkou odměnu

9 Noční podhradí Posíleni buřtíkami jsme se vydali na noční procházku podhradím. Směr? Přece jeskyně Na nalezenou listinu jsme se všichni upsali – krví jsme šetřili, stačila propiska První den na hradě končí…dobrou noc!

10 Strašidel se nebojíme

11 Noc na hradě V noci nás budila bouřka, hromy, blesky. No, místní nás varovali před hradními strašidly…. Ráno se probouzíme do deštivého dne. To nám ale nebere chuť na snídani jako od maminky – štrůdlík a bábovčička

12 Naši oslavenci Áááá, kdopak má dnes narozeniny? Naše milá Sofinka a náš milý Kájík Ani se nestihnou těšit a už dostávají hobla – vše nejlepší!

13 Bojová porada Jakpak, kde a na čem si uvaříme oběd, když nám padají z nebe trakaře? Oheň asi ne, na polní kuchyni také prší…tak asi vyhrají klasická kamna! Dobrou chuť!

14 A toto je výsledek !

15 Čas se nachýlil Vše krásné jednou končí… chystáme se domů. Moc se nám do civilizace nechce….

16 Bez práce není voda…

17 Pod trofejemi

18 Tajemný Hauenštejn

19 Úkoly pro hradní návštěvníky

20


Stáhnout ppt "Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen 2014. Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná."

Podobné prezentace


Reklamy Google