Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Pedagogický program v DOV 29. 8. 2012 PhDr. Lenka Mynářová vedoucí odborného týmu Svět techniky

3 Cíl dnešního setkání Program dnešního jednání 1. Co jsme vytvořili? 1.1 Na co vše se můžete těšit? 2. Kdo jsou autoři? 3. Provoz učeben 4. Jak s námi budete komunikovat? Obsah

4 1.Představit Vám nabídku pro vzdělávání žáků a pedagogů v DOV. 2.Představit Vám nové prostory výukových center v DOV a jejich vybavení. Cíl dnešního setkání?

5 9:30 hod Zahájení, uvítání 9:35 hod Představení Dolní oblast Vítkovice – Ing. Jakub Švrček, Ph.D., ředitel Světa techniky 9:50 hod Představení Pedagogického programu v DOV - – PhDr. Lenka Mynářová 10:50 hod Přesun do 6U 11-12 hod Prohlídka prostor a vybavení Program dnešního jednání

6 Od roku 2010 v rámci odborného týmu platformy Svět techniky, vytváříme koncept popularizace technických a přírodovědných oborů. K 1. 9. 2012 startuje ucelená nabídka pro vzdělávání žáků a pedagogů v DOV (v prostorách 6U, Gong a na Landeku). 1. Co jsme vytvořili?

7 Nabídka má tuto podobu Vzdělávání žáků Vzdělávání pedagogů (akreditace MŠMT) 1. stupeň ZŠ (MŠ) Poznej svět kolem sebe 2. stupeň ZŠ M, F, B, CH jak ji neznáte Výukové moduly - Tvoříme technické vynálezy - Vesmír - Svět přírody - Světové české technologie Kreativní hry metodou LARP Učíme pro život Učíme vědu a techniku pro budoucnost

8 Výukové prostory K dispozici jsou 3 učebny: - tzv. brainstormingová – pro kreativní práci dětí - pro vzdělávání pedagogů - pro vzdělávání dětí 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

9 Učebny mají k dispozici: - tablety pro žáky i pedagogy a wi-fi v objektu, - 3D televizi pro výukový modul Svět přírody, - interaktivní tabule, - LCD televizi s interaktivními prvky, - 2 roboty Advee pro výuku, - sady robotů se senzory pro výuku robotiky, mechatroniky a programování, - vědeckou sadu pro měření obnovitelných zdrojů energie, 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

10 - modely auta na vodíkový pohon, - sady LEGO pro výukové hodiny dětí na 1. stupni ZŠ, - leporela Tajemná Ostrava pro výuku o historii města, - unikátní 3D animace, které byly vytvořeny speciálně pro naše výukové programy: Nanotechnologie a nanovlákna Biotechnologie Supercomputing Tkáňové inženýrství 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

11 Procházka atomem Biodiverzita Sluneční soustava Temná hmota Animace pro výuku matematiky - dále jsou k dispozici pro výuku interaktivní počítačové simulace (např. Neuron, Přirozený výběr, Viry), 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

12 - maňásky pro dramatizaci pohádek a kreativní výchovu nejmenších dětí, - jako první na světě využijeme metodu LARP k popularizaci Chemie a Biologie. Vznikly 2 LARPY:  Odyssea Holy pro popularizaci Chemie – hra bude probíhat v 6U  Pravěká vesnice – hra bude probíhat na Landeku - optické klamy pro výuku fyziky, 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

13 - dřevěné hry a hlavolamy pro výuku matematiky a fyziky, - mobilní chemická laboratoře, - rozvoj technické tvořivosti formou modulu Tvoříme technické vynálezy, 1.1 Na co vše se můžete těšit? 1. Co jsme vytvořili?

14 Vedoucí odborného týmu:PhDr. Lenka Mynářová – DOV Garant akreditací:RNDr. Zuzana Václavíková, PhD. – OSU Garant matematika:Doc. RNDr. Jana Kopfová, Ph.D – SU Garant fyzika:RNDr. Petr Pavlíček – Mendelovo gymnázium, Opava Garant biologie:Mgr. Jana Přinosilová – OSU, VŠB – TUO Garant chemie:Doc. RNDr. Marie Solarová, Ph.D., - OSU Garant ICT ve výuce:Doc. RNDr. Jana Kapounová, CSc – OSU Garant enviromentálního Ing. Lenka Vrtišková - MŽP vzdělávání: Garant nanotechnologie:Ing. Jana Svobodová – NAFIGATE Corporation Celý odborný tým má 28 členů. 2. Kdo jsou autoři? Odborný tým má toto složení:

15 Učebny jsou v provozu od 1. 9. 2012. Provozní doba je 9 – 14 hod (po domluvě je možná změna). Rezervační systém je v provozu již nyní. Zde je možné rezervovat návštěvy učeben a dohodnout se o obsahu výuky. Kontaktní osoba Bc. Jana Kaniová (Nováková) mob: 737 238 458 mail: novakova@svet-techniky-ostrava.cznovakova@svet-techniky-ostrava.cz 3. Provoz učeben

16 Pro maximálně komfortní rezervaci učeben, jsme vytvořili rezervační systém, který je pro Vás k dispozici. Těšíme se na setkání s Vámi i Vašimi žáky. 4. Jak s námi budete komunikovat?


Stáhnout ppt "Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google