Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:"— Transkript prezentace:

1 Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum: 09. 10. 2011
"Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX" Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:

2 Základní informace o modulu :
Dělení materiálů-Hardox Základní informace o modulu : NÁZEV MODULU : "Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX„ CELKOVÁ DOTACE : 60 hodin PODÍL TEORIE : hodin PODÍL PRAXE : hodin STRUKTURA VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU : Modul rozdělen do tří kurzů 1, Dělení technických materiálů 20.hod. 2, Svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX hod. 3, CAD systémy ve svařování hod.

3 Základní informace o modulu :
Dělení materiálů-Hardox Základní informace o modulu : STRUČNÁ ANOTACE MODULU : Modul je určen pro pedagogické pracovníky vyučující odborné předměty na technických školách. Cílem je seznámit účastníky s problematikou dělení technických materiálů, (od historického náhledu až po současné novinky ). Máme zde zařazena také praktická cvičení a ukázky.

4 Základní informace o modulu :
Dělení materiálů-Hardox Základní informace o modulu : Přednášky zaměřené na svařování speciálních ocelí HARDOX a WELDOX se zabývají problematikou označování, využívání a zvláštnostmi otěruvzdorných a vysokopevných aplikací. V poslední fázi modulu je zařazeno využívání programu AUTOCAD v procesech návrhů a simulací svárových spojů ve 2D a 3D projekcích. Cílem je také seznámit účastníky s označováním svárových spojů dle nejnovějších EN norem.

5 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : Teoretická část výuky probíhá : v učebnách odborného výcviku SŠAMP, Opavská 49 Krnov. Při výuce je využíváno vybavení pořízené z projektu T.I.M.E. : Dataprojektor EPSON s vysokou mírou svítivosti Digitální fotografie a videa pořízené fotoaparátem NIKON D5000 Tablet s nástrojem Lens Kursor

6 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

7 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

8 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : Při výuce je využíváno vybavení pořízené z projektu T.I.M.E. : Programové vybavení Autodesk Design 2011 Education - AUTO CAD a INVERTOR Notebooky DELL LCD monitory ACER 21,5 1920x1080

9 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

10 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : Při praktických ukázkách využíváme nejen prostor naší svařovny, ale využíváme i možností odborných exkurzí ve firmách : ELFE, s.r.o. Krnov PROMONT, a.s. SPOJENÉ SLÉVÁRNY, s.r.o. Krnov EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s.

11 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

12 Popis výukových prostor :
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :

13 Popis výukových prostor : SŠAMP
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : SŠAMP

14 Popis výukových prostor : EVRAZ , a.s.
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : EVRAZ , a.s.

15 Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s.
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s.

16 Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s.
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : EVRAZ, a.s.

17 Popis výukových prostor :PROMONT, a.s.
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor :PROMONT, a.s.

18 Popis výukových prostor : NDT TEST a.s.
Dělení materiálů-Hardox Popis výukových prostor : NDT TEST a.s.

19 Informace o lektorech :
Dělení materiálů-Hardox Informace o lektorech : 1, Modul : "Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX„ Ing. Jaromír Pavlíček – svářečský technolog, vedoucí svářečské školy č studium : VŠB Hutní fakulta VÚZ Bratislava, ČSÚ Praha. Ve svářečské škole od roku 1992 jako lektor.

20 Informace o lektorech :
Dělení materiálů-Hardox Informace o lektorech : Ing. Petr Fojtík Studium: OU učitelství odborných předmětů – strojírenství VŠB fakulta materiálového inženýrství Instruktor svařování IWP Mezinárodní svářečský praktik od roku 2005 IWE Mezinárodní svářečský inženýr od roku 2010

21 Informace o lektorech :
Dělení materiálů-Hardox Informace o lektorech : Ing. Vladimír Antoš Učitel předmětů Výpočetní technika, CAD, CAM Studium: VŠZ Praha - mechanizace DPS – OS Ostrava Specializační kurzy IT p. Miroslav Mitura Učitel OV – elektronika Slezská univerzita v Opavě 1.ročník K.S.

22 Zkušenosti z činnosti realizačních týmů .
Dělení materiálů-Hardox Zkušenosti z činnosti realizačních týmů . Realizační tým během pilotáže modulu získal mnoho nových podnětů a zkušeností, které uplatní v následujících kurzech plánovaných v období 11 – 12 / 2011.

23 Zkušenosti z činnosti realizačních týmů .
Dělení materiálů-Hardox Zkušenosti z činnosti realizačních týmů . Do studijní opory jsou zařazeny kontrolní otázky, které budou základem testu pro získání certifikátu o úspěšném absolvování modulu : "Dělení technických materiálů a svařování speciálních materiálů HARDOX a WELDOX„ Naše škola by ráda pokračovala v aktivitách tohoto modulu i době udržitelnosti projektu.

24 Zpracoval : Ing. Petr Fojtík e-mail : fojtik@email.cz
Děkuji za pozornost Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum: Kontaktní údaje: Tel. :


Stáhnout ppt "Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:"

Podobné prezentace


Reklamy Google