Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, 794 01 Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, 794 01 Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským."— Transkript prezentace:

1 Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Projektový den TIME na SŠAMP Krnov
Datum: Čas: 10:30 hodin Téma: Projektové aktivity SŠAMP Krnov Zodpovídá: Ing. Zdeněk Welna

3 Kontakty a složení realizačního týmu
Webové stránky:

4 Informace o škole Dlouholetá tradice v odborném vzdělávání (1963-2010)
Zaměření oborů na: mechanizaci a dopravu konstrukci a opravy motorových vozidel technologii svařování ekonomiku a podnikání Škola vzdělává 500 žáku ve 4 oborech vzdělání. Škola má 79 zaměstnanců, z toho 54 pedagogických pracovníků.

5 Škola zahrnuje historickou budovu teoretické výuky
komplex dílenských objektů pro odborný výcvik dvě tělocvičny pro výuku a volný čas vlastní domov mládeže s kapacitou 174 míst vlastní jídelnu s kapacitou 700 jídel sportovní areál tvořený fotbalovým hřištěm, tenisovým kurtem, atletickou dráhou a hřištěm na plážový volejbal vlastní autoškolu a svářečskou školu

6 Obory vzdělání 41-45-M/01 Mechanizace a služby (4 třídy)
zaměření A Výpočetní technika a automatizace mechanizovaných procesů zaměření B Dopravní a servisní služby 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání (4 třídy) 39-41-L/01 Autotronik (4 třídy) 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel – tříletý obor pro žáky ZŠ (3 třídy) 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel ve zkrácené délce studia 1,5 roku – řidič profesionál, pro žáky s výučním listem nebo maturitní zkouškou

7 Spolupráce s profesními organizacemi, sociálními partnery a školami v ČR a zahraničí
Instituce: Česká svářečská společnost, pobočka Ostrava Hospodářská komora Bruntál (odborná spolupráce) Úřad práce Bruntál (veletrhy odborných řemesel) Moravskoslezský automobilový klastr (odborná spolupráce) Městský úřad Krnov (projektová činnost) Mobility klub (BESIP) European Road Safety Charer (BESIP) Ministerstvo zemědělství ČR (trvalá vzdělávací základna) International Education Society – IES (uznávání dosaženého vzdělávání v zemích EU) Junior Achievement (projektová činnost)

8 Firmy AUTO Heller, s. r. o. (Opava) Hekra Car, s.r.o. (Neplachovice)
Kodecar spol. s r. o. (Opava) ADIV spol. s r. o. (Opava) TQM - Holding s.r.o. (Opava) Auto Štěpaník, spol. s r. o. (Úvalno) DanCars CZ s.r.o. (Opava) Hekra Car, s.r.o. (Neplachovice) Auto Supra, s.r.o. (Krnov) ZLT, a.s. (Krnov) TOKO AGRI, a.s. (Rudice) ČSOB, pobočka Krnov Hyundai Motor Manufacturing Czech, s. r. o. (Nošovice)

9 Školy Česká zemědělská univerzita Praha
České vysoké učení technické Praha Vysoká škola báňská Ostrava SOŠ Veterinární, mechanizační a zahradnická, České Budějovice VOŠ a SOŠ technická, Litomyšl SOŠ a SOU Mladá Boleslav SOŠ a SOU dopravní a mechanizační, České Budějovice ZESPOŁ SZKOL ZAWODOVYCH Nr. 1, Prudnik (Polsko) ZESPOŁ SZKOL ZAWODOVYCH Nr. 2, Miňsk Mazowiecki (Polsko) Gewerbeverein Karben (Spolková Republika Německo) Moravskoslezské centum odborného vzdělávání pro venkovský prostor

10 Zapojení do mezinárodních a národních programů
LEONARDO DA VINCI – projekty mobility TANDEM – projekt českoněmeckých výměnných stáží EUROREGION PRADĚD – partnerské aktivity SŠAMP Krnov a ZESPOŁU SZKOL ZAWODOVYCH Nr. 1 v Prudniku JUNIOR ACHIEVEMENT ČR – mladé podnikání – výukový program pro teoretické a praktické využití ekonomických předmětů teoretické a praktické využití ekonomických předmětů MOBILITY KLUB a EUROPEAN ROAD SAFETY CHARER – projekty pro zapojení žáků a pedagogů školy v oblasti BESIPU INTERNATIONAL EDUCATION SOCIETY LONDON (IES) – program pro získání certifikačního stupně BB, kvalitní instituce na velmi dobré úrovni pro uznání dosaženého vzdělání ve všech oborech studia na SŠAMP Krnov ZLATÝ POHÁR LINDÉ – mezinárodní svářečské soutěže AUTOMECHANIK JUNIOR – národní odborné soutěže

11 Projekty spolufinancované z ESF a SRČR
TIME – podpora a spolupráce škol a zaměstnavatelů při tvorbě a realizaci DVPP TECHNOLOGICKÁ CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ na Bruntálsku – modernizace technického vybavení středních škol ZKVALITNĚNÍ NABÍDKY VZDĚLÁVÁNÍ Moravskoslezského centra odborného vzdělávání pro venkovský prostor (kurzy VYT, odborné semináře, praktické předváděcí akce) TECHNOLOGICKÉ CENTRUM PRO VÍCEÚČELOVÉ SVAŘOVÁNÍ (teoretické přednášky, praktické semináře, základní kurzy svařování pro celoživotní vzdělávání pracovníků strojírenských firem regionu) DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ v Moravskoslezském kraji (operační program pro konkurenceschopnost, role partnera, žadatel: VŠB Ostrava) ROZVOJ OBORU DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ (lidské zdroje ve výzkumu a vývoji, role partnera, žadatel: Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. (Brno)

12 Cíle zapojení SŠAMP Krnov do projektu T.I.M.E.
Zajištění aprobovanosti a erudovanosti učitelů odborných předmětů a učitelů odborného výcviku a praktického vzdělávání Zlepšení vzdělávací nabídky pro odborné učitele Využití materiálních a personálních podmínek školy Využití zkušeností z dříve realizovaných projektů (TC svařování, MS COV, TC na Bruntálsku) Využití spolupráce se sociálními partnery a firmami Zajištění akreditace vzdělávacích programů Využití zkušeností se vzděláváním pedagogických pracovníků

13 Klíčové aktivity T.I.M.E. realizované na SŠAMP Krnov
Komunikační strategie spolupráce škol, sociálních partnerů a zaměstnavatelů v projektu Vytvoření realizačního týmu na podporu DVPP Účast na vzdělávacích aktivitách pro činnost vedoucích školních týmů projektu T.I.M.E. Tvoření akreditace a realizace vzdělávacích modulů: Doprava a právo Automobilová technika a právo Svařovací technika Vytvoření sborníku a metodických příruček pro potřeby odborných učitelů jiných technicky zaměřených škol Podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů v projektu

14 Klíčové aktivity T.I.M.E. realizované na SŠAMP Krnov
Podpora spolupráce škola a zaměstnavatelů při organizování odborně a profesně orientovaného DVPP Proškolení odborných učitelů jiných technicky zaměřených škol Spolupráce při organizaci workshopů a dne tvůrčích činností

15 Realizované a probíhající aktivity
Vytvoření realizačního týmu – managementu projektu Tvorba projektové žádosti Schůzky projektového týmu Příprava podkladů pro projektové řízení na technickou vybavenost projektu Prezentace projektu T.I.M.E. na veřejnosti a akcích školy Rozeslání dotazníku školám s technickým zaměřením Jednání s lektory, sociálními partnery a firmami k zajištění kurzů a seminářů Realizace DVPP pro aprobaci svářečský inženýr (dvouměsíční praktický kurz, srpen až říjen 2010)

16 Aktivity v nejbližším období
Vyhodnocení projektového dne Vyhodnocení dotazníkového šetření Úprava vzdělávacích modulů dle výsledků průzkumu Jednání s lektory a sociálními partnery k modulům Příprava stáží pro učitele odborných předmětů Úprava a dovybavení prostor pro realizaci DVPP Podklady pro zpracování metodik (činnost týmu, metodika stáží)

17 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST. Ing. Zdeněk Welna
Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, Krnov DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST. Ing. Zdeněk Welna Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, 794 01 Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským."

Podobné prezentace


Reklamy Google