Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Milana Reichlová. 1)co znamená myslet logicky 2)test 3)tipy, jak se zdokonalit 4) použité zdroje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Milana Reichlová. 1)co znamená myslet logicky 2)test 3)tipy, jak se zdokonalit 4) použité zdroje."— Transkript prezentace:

1 Milana Reichlová

2 1)co znamená myslet logicky 2)test 3)tipy, jak se zdokonalit 4) použité zdroje

3 Schopnost vytvářet a představovat si na základě přijímaných informací souvislosti mezi jevy Je to schopnost řešení problémů

4 Při řešení jakýchkoliv situací sledujeme sérii na sebe navazujících myšlenek, které nás vedou k žádoucímu výsledku. K rozvíjení těchto myšlenek po logických krocích nás vede rozum.

5 S použitím pracovního listu si vyzkoušejte, jak jste na tom s logickým myšlením vy

6 Představte si, že si chcete předělat pokoj. Sestavte si seznam činností, které a v jakém pořadí máte v úmyslu provést. Jednotlivé kroky si zdůvodněte. Co byste například začali malovat jako první – zdi, nebo strop ? Kdy byste pokládali koberec ?

7 Kupte si věc, kterou je nutné smontovat. Pokuste se vymyslet, jak a v jakém pořadí jednotlivé části sestavit. Udělejte to samozřejmě předtím, než začnete číst návod Nakonec se podívejte do manuálu, abyste zjistili, zda byl váš postup správný.

8 GORDON, Claire. Jste výjimeční?: přes 150 testů, které vám pomohou objevit a rozvinout vaši přirozenou inteligenci. 1. vyd. Praha: Fortuna Print, 2003, 192 s. ISBN 80-732-1094-0.


Stáhnout ppt "Milana Reichlová. 1)co znamená myslet logicky 2)test 3)tipy, jak se zdokonalit 4) použité zdroje."

Podobné prezentace


Reklamy Google