Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová."— Transkript prezentace:

1 Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová

2 Vytvoření dokumentu 23. 7. 2010 vytvořil referent z generálního ředitelství hasičského záchranného sboru evidenční kartu dokumentu. Ke kartě byl přiložen elektronický soubor (vytvořený ve formátu aplikace MS Word).

3 Vytvoření dokumentu Všechny informace o tvorbě evidenční karty a přiložení elektronického souboru se zaznamenávají v historii změn. Historie obsahuje informace o veškerém nakládání se systémem a dokumenty - „kdo, co, kdy a jak“.

4 Posuzování dokumentu před schválením Dokument určený k podpisu ministra prošel nejprve posuzovacím procesem, který probíhal v několika úrovních v rámci GŘHZS. Každý z posuzovatelů osobně zapsal svoje rozhodnutí do uživatelské poznámky a tím umožnil další postup dokumentu.

5 Schválení a podepsání dokumentu Pokud byl dokument řádně posouzen a vybaven veškerými náležitostmi ke schválení, mohl postoupit do kanceláře ministra. V kanceláři ministra je dokument zkontrolován oprávněnou osobou. V posledním kroku je předán ministrovi ke konverzi, podpisu a opatření časovým razítkem.

6 Schválení a podepsání dokumentu Schvalovatel, v tomto případě ministr, po prostudování dokumentu provede jednoduchou konverzi, podepsání a schválení. Po schválení a provedení doprovodných akcí se opět informace zaznamenají v historii změn.

7 Schválení a podepsání dokumentu Informace o provedené konverzi, podpisu a schválení se následně projeví na různých místech, například: –změnami v grafických prvcích evidenční karty (zjevné znaky); –v historii změn (podrobný přehled informací).

8 Podrobné informace Detailní informace o konečné verzi soboru el. dokumentu, včetně informace o zaručeném elektronickém podpisu a kvalifikovaném časovém razítku.

9 Vrácení dokumentu zpracovateli Dokument připravený k odeslání se vrátil zpět ke zpracovateli. Zpracovatel vybavil dokument náležitostmi potřebnými k odeslání: –ověřil podepsání dokumentu, –zkonvertoval všechny soubory k odeslání, –vytvořil zásilku, –vypravil zásilku na elektronickou podatelnu. Dále na zpracovateli také závisí všechny zbylé činnosti: –odeslání, –vyřízení, –uložení do spisovny.

10 Výsledek podpisu dokumentu Vizualizace „neviditelného“ el. podpisu

11 Ověření podpisu dokumentu Ověřením v systému se zpracovatel utvrdil, že dokument byl vyhotoven a hlavně podepsán a označen časovým razítkem validně.

12 Odeslání Toho samého dne byl také doručen na požadovanou adresu. Po kontrole provedení všech požadovaných činností byl dokument zpracovatelem vypraven a odeslán systémem datových schránek.

13 Vyřízení a uzavření spisu Zpracovatel již na počátku vložil dokument do spisu, který byl po odeslání uzavřen a vyřízen. V rámci vyřízení byl spisu i dokumentu přidělen zpracovatelem spisový znak.

14 Spisovna Nakonec byl dokument zpracovatelem materiálu vložen do balíku a uložen ve spisovně.

15 Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová."

Podobné prezentace


Reklamy Google