Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období 2014 - 2020 Ing.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období 2014 - 2020 Ing."— Transkript prezentace:

1 OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství   Státní zemědělský intervenční fond Ve Smečkách   Praha 1

2 OP Rybářství 2007-2013 – plná elektronizace
Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace opatření prioritní osy 3 OP Rybářství 14. kolo příjmu – opatření 3.1.a), b), c), 3.4.a) – Jak probíhá: Elektronického podání (zaslání) Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. Oskenování všech originálních příloh do formátu *.pdf a jejich přiložení do formuláře Žádosti o dotaci. Žádost o dotaci se opatří elektronickým podpisem a pošle na příslušný RO SZIF.

3 OP Rybářství 2007-2013 – vkládání příloh
Vkládání příloh do formuláře Žádosti o dotaci Žadatel si oskenuje např. účetní doklad, uloží do svého PC a následně v seznamu příloh v Žádosti o dotaci ho vloží do formuláře. Stejným postupem vloží do formuláře i ostatní přílohy. Postup generování Žádosti o dotaci, vkládání oskenovaných příloh, elektronického podepisování je uveden v prezentaci „Manuál k plně elektronickému podání Žádosti o dotaci“ na

4 OP Rybářství 2007-2013 – elektronický podpis
Elektronické podepisování Žádosti o dotaci: Osobní kvalifikovaný certifikát. Vždy elektronicky podepisuje žadatel. Žadatel se elektronicky podepisuje na stranu A1, kde jsou uvedeny všechny identifikační údaje o žadateli. Elektronickým podpisem na straně A1 Žádost o dotaci žadatel podepíše celou, včetně čestného prohlášení žadatele. Následuje odeslání Žádosti o dotaci přes PF na příslušný RO SZIF.

5 OP Rybářství 2007-2013 – plná elektronizace
Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace opatření prioritní osy 3 OP Rybářství Výhody: Využívá stávající „zaběhnutý“ elektronický komunikační kanál - Portál farmáře. Jednoduché na obsluhu žadatelem a upload vždy jednoho PDF formuláře (ŽOD). Umožňuje žadateli podat svoji Žádost o dotaci z domova či své pracovní kanceláře. Nemusí vkládat nepřiměřené množství finančních prostředků např. do ověřování listin a dokumentů. Nevýhody: Objem dat (velikost příloh) je limitován. V procesu je o dva kroky pro žadatele navíc. Žadatel si musí zřídit osobní kvalifikovaný certifikát (el. podpis).

6 OP Rybářství 2007-2013 – novinky na Portálu farmáře
Novinka na Portálu farmáře pro žadatele: Zobrazování dokumentů odesílaných ze SZIF na Portálu farmáře Dokumenty jako je Potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci, Žádost o doplnění neúplné dokumentace, Oznámení o provedené administrativní kontrole jsou zveřejňovány na Portálu farmáře.

7 OP Rybářství 2007-2013 – elektronický podpis
Dokumenty se elektronicky podepisují i ze strany SZIF: Dokumenty jako je Potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci (dle způsobu příjmu), Žádost o doplnění neúplné dokumentace, Oznámení o provedené administrativní kontrole jsou také elektronicky podepisovány ze strany SZIF a odesílány datovou schránkou (pokud žadatel má datovou schránku zřízenou) nebo přes konverzi dokumentu klasicky poštou.

8 OP Rybářství 2007-2013 - příjem žádostí v 15. a 16. kole
Způsob příjmu žádostí v 15. a 16. kole OP Rybářství: Podání žádostí prostřednictvím Portálu farmáře s nutností osobní registrace na příslušném RO SZIF. Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotaci bez osobní účasti na RO SZIF.

9 Koncept administrace v novém programovacím období 2014 – 2020:
Programovací období Koncept administrace v novém programovacím období 2014 – 2020: Plná elektronizace příjmu žádostí včetně elektronických podpisů u všech opatření využití zkušeností z tohoto programovacího období 2007 – 2013. Nadstandardní informace pro žadatele umístěné na Portálu farmáře. Administrace bude co nejvíce automatická. Specifické softwarové kontroly (zabránění chyb). Křížové kontroly projektů. Kontroly na prověřené externí přístupy – kontrola na registry Doplnění (odstranění závad) Žádosti o dotaci případně příloh pře Portál farmáře. Podání Hlášení o změně přes Portál farmáře. Elektronický spis - elektronická složka žadatele

10 e-mail: Antonin.Vavrecka@szif.cz
OP Rybářství DĚKUJI ZA POZORNOST ! tel.:   785


Stáhnout ppt "OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období 2014 - 2020 Ing."

Podobné prezentace


Reklamy Google