Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Toto není MATRIX To je e - VLÁDA Praha, červen 2003Ing. Jan Duben.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Toto není MATRIX To je e - VLÁDA Praha, červen 2003Ing. Jan Duben."— Transkript prezentace:

1 Toto není MATRIX To je e - VLÁDA Praha, červen 2003Ing. Jan Duben

2 Fiktivní budova předkladatele

3 Mám připravit vládní materiál a tak si stáhnu aktuální šablonu ze serveru Úřadu vlády, která mi umožní bez hlubších znalosti pravidel vypracovat odpovídající materiál!

4

5 Materiál je připraven a odsouhlasen ministrem, tak ho tedy pošlu do připomínkového řízení !

6

7 Úřad vlády

8 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... MATERIÁL JE ULOŽEN A JE ZAEVIDOVÁN. PŘELOŽEN DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO ARCHIVACI A ZASLÁN ZPĚT PŘEDKLADATELI JAKO FORMÁLNĚ SPRÁVNÝ DOKUMENT

9 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU VYBRANÁ PŘIPOMÍNKOVÁ MÍSTA AUTOMATICKY INFORMUJE SERVER, ŽE MAJÍ PŘIPOMÍNKOVAT MATERIÁL DO VLÁDY A ROZEŠLE HO I SE ŠABLONOU PRO PŘIPOMÍNKY.

10 Ministerstvo C Ministerstvo B Ministerstvo A Ministerstvo N

11 Ano, pane ministře, budu připomínkovat vládní materiál Dostala jsem ze serveru Úřadu vlády již částečně vyplněnou šablonu pro vypracování připomínek.

12 Ano, pane ministře, připomínky jsou hotovy Po schválení připomínek ministrem je odešlu na server Úřadu vlády a zpět obdržím verzi připomínek pro archivaci.

13 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... PŘIPOMÍNKY JSOU ULOŽENY A ZAEVIDOVÁNY. PŘELOŽENY DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO ARCHIVACI A ZASLÁNY ZPĚT PŘIPOMÍNKOVATELI.

14 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU JEDNOHO DNE NASTAL KONEC PŘÍPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ... JE VYTVOŘENA A PŘEDVYPLNĚNA ŠABLONA PRO JEJICH VYPOŘÁDÁNÍ A ZASLÁNA PŘEDKLADATELI

15 Teď tedy vypořádám připomínky v zaslané šabloně a upravím podle nich předkládaný vládní materiál ! Předkladatel

16

17

18 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... MATERIÁL JE ULOŽEN A JE ZAEVIDOVÁN. PŘELOŽEN DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO ARCHIVACI A ZASLÁN ZPĚT PŘEDKLADATELI.

19 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU VE FRONTĚ ČEKAJÍ MATERIÁLY NA ZAŘAZENÍ NA POŘAD JEDNÁNÍ VLÁDY ODBOREM VLÁDNÍ AGENDY... SOUČASNĚ JE MATERIÁL ZAŘAZEN DO FRONTY …

20 Je-li to nutné, lze připomínkové řízení stejným způsobem znovu opakovat. Materiál neobíhá, ale je v jedné knihovně, kde je oprávněným osobám stále přístupná každá jeho verze.

21 Tak jsem materiál vytiskl. Papírová i elektronická podoba jsou stejné. Zbývá podpis ministra na papírový dokument !

22 MINISTR Ťuky ťuk …

23 Podepíšu dokument… …a odešlu ho poštou.

24 JEDNÁNÍ VLÁDY Hlasuje se a všichni souhlasí

25 Tak ještě doplním materiál podle jednání vlády a odešlu na server Úřadu.

26 Upravený materiál podle výsledku jednání vlády je odeslán na server Úřadu vlády, kde se zařadí do knihovny jako další verze dokumentu.

27 Na serveru Úřadu vlády je vidět historie vzniku dokumentu. Návrh Připomínky Vypořádání připomínek Pro jednání vlády Konečný materiál

28 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU PROBÍHÁ POSLEDNÍ KONTROLA FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI... PŘEKLÁDÁM DO FORMÁTU VHODNÉHO PRO TISK, ARCHIVACI A PUBLIKACI.

29 PREMIÉR

30 Podepíšu materiály…?

31 KNIHOVNA VLÁDNÍCH DOKUMENTŮ ÚŘADU MATERIÁL JE ULOŽEN A FORMÁLNĚ UZAVŘEN. JE ROZESLÁN...

32 Ministerstvo C Ministerstvo B Ministerstvo N Poslanecká sněmovna

33 Jednání v PSP

34 Jednání v Senátu

35 Pražský hrad

36 PREZIDENT

37 Já to také podepíšu… ?

38 SBÍRKA ZÁKONŮ ČR •To je nejdelší proces, kterým prochází dokument. Podrobnosti známe - jsou součástí projektové dokumentace. •Pro nelegislativní dokumenty je STEJNĚ snadno použitelný. •Dá se také aplikovat na jednotlivých resortech ve vnitřním připomínkovém řízení

39 •Ušetřili jste za papírové kopie nejméně 5 mil. Kč za rok a resort to nic nestálo •Zaručeně všechno najdeme • Netaháte s sebou kilogramy papíru • Vše je archivováno • Můžete v materiálech nevídaným způsobem vyhledávat

40 P r o s í m, pojďme to zkusit společně. Budeme jedni z p r v n í c h v Evropě !


Stáhnout ppt "Toto není MATRIX To je e - VLÁDA Praha, červen 2003Ing. Jan Duben."

Podobné prezentace


Reklamy Google