Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1"— Transkript prezentace:

1 Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1
Isaac Newton Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1

2 Obsah: Životopis Newtonovy zákony Závěr Použité informační zdroje
Zákon Setrvačnosti Zákon síly Zákon akce a reakce Závěr Použité informační zdroje

3 1. Životopis Isaac Newton se narodil 4. ledna 1643 ve vesnici Woolsthorpe nedaleko Granthamu (asi 200 km severně od Londýna) v roce 1643. Do svých 11 let Isaac Newton navštěvoval vesnickou školu a od roku 1654 pak pokračoval ve studiu na King's school v Granthamu.

4 2. Díla Zákon Setrvačnosti: Síly: Akce a Reakce:
obsah 2. Díla Zákon Setrvačnosti: Síly: Akce a Reakce: Každé těleso setrvává v klidu nebo rovnoměrném přímočarém pohybu, pokud není v důsledku síly, která na něj působí, nuceno tento svůj stav změnit. Změna pohybu je přímo úměrná působící síle a děje se přímočaře ve směru, ve kterém tato síla působí. Protikladem každé akce je stejně velká reakce neboli vzájemné působení dvou těles si je vždy rovno a je směřováno k opačným částem.

5 obsah I. Zákon Setrvačnosti Z praxe známe, že pro uvedení vozíčku do pohybu je třeba na něj rukou působit silou, ale vozíček se pohybuje dále i když síla ruky už nepůsobí.

6 obsah II. Zákon síly Síly udělují tělesu zrychlení podle druhého pohybového zákona nezávisle na tom, zda bylo těleso původně v pohybu či nikoliv. Zvláštním případem pak je situace, kdy výslednice sil na těleso působících je nulová. Takové těleso se pak pohybuje s nulovým zrychlením.

7 obsah III. Zákon akce a reakce Celý vesmír i náš život je neustálý pohyb v akci a reakci. Tento zákon je jeden z nejdůležitějších zákonů v celém vesmíru a stvoření.

8 obsah Závěr Newtonovy zákony nám pomáhají skoro každý den aniž by jsme si to uvědomovali. Kdyby nebylo Newtona neznali bychom zákony které objevil ,a nebo by jsme je poznali později. Toto téma jsem si vybral, protože mě zaujalo. Tuto prezentaci mohu použít ve fyzice. Naučil jsem se nové věci s PowerPointem.

9 Použité informační zdroje
obsah Použité informační zdroje


Stáhnout ppt "Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1"

Podobné prezentace


Reklamy Google