Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010."— Transkript prezentace:

1 Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010

2 Program semináře: Prezentace výstupů projektu „Hodnotící rámec pro strategie místního rozvoje v ČR“ Prezentace výsledků aplikace projektu v pilotních regionech Diskuze Tematické zaměření semináře  teoretické a metodické přístupy při vyhodnocování strategických dokumentů,  praktická aplikace evaluace ve vybraných regionech,  zvyšování efektivnosti a významu evaluace při tvorbě strategických plánů a jiných rozvojových dokumentů,  posilování socio-ekonomického rozvoje na regionální a místní úrovni,  identifikace překážek a návrhy nástrojů při vyhodnocování strategických dokumentů.

3 ÚVOD  MMR důraz na podporu rozvoje strategií na regionální/místní úrovni (úloha lokálních aktéru identifikovat problémy v území, příležitost rozvoje)  často omezená kapacita promítnutí problémů a příležitostí na místní úrovni do strategií a projektů  zlepšení právě přes využití evaluací  prospěch z monitoringu a vyhodnocování regionálního a místního rozvoje vyšší při existenci jasného „jednotného“ rámce  využití pro vyhodnocování a dosahování cílů na národní úrovni (růst či snižování disparit)  umožňuje zjištění jak daleko bottom-up přístup doplňuje další národní politiky  hlavním cílem – implementace efektivní politiky a max. národní a regionální dopady

4 …. Další výhody strategického rámce  poskytnutí platformy pro založení vazeb mezi strategiemi a programy s různým územním a sektorovým rozsahem; jejich napojení na národní strategické rozvojové cíle  podpora vyhodnocování dopadů národních politik na místní a regionální úrovni (efekt růstu a územních disparit)  nástroj pro komunikaci různých úrovní veřejné správy nad dopady regionálních a místních rozvojových strategií  nástroj pro usnadnění regionálním a místním aktérům zlepšit tvorby strategií  …

5 Historie projektu  realizace 2008 – 2009 (tým OECD a MMR)  základní výstup/zpráva (popis hlavní problematiky místního rozvoje a vyhodnocování v ČR) – případové studie Vysočina a Přemyslovské STČ  analýza politik a hodnotících dokumentů poskytnutých napříč OECD  peer review návštěva  proces jednání (diskuze, připomínkování, úpravy apod.)  zpracování a vyhodnocení aplikace výstupů projektu (DHV a RegioPartner)


Stáhnout ppt "Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010."

Podobné prezentace


Reklamy Google