Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Counter Strike - Source

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Counter Strike - Source"— Transkript prezentace:

1 Counter Strike - Source

2

3 O co go? Counter-Strike je multiplayerová počítačová hra z pohledu první osoby (FPS) (a nejhranější online současnosti). CS vznikl jako nadstavba (mod) do hry Half-Life od společnosti Valve. Dnes je dostupná v několika plných i neplných verzích, starší CS 1.5, novější CS 1.6 a úplně předělaný CS: Source (CS: S). Zatímco verze 1.5 a 1.6 mají starší engine ze hry Half-Life 1, CS: S běží na Source enginu hry Half-Life 2. Nyní je i verze Condition Zero, která se ale v podstatě liší od verze 1.6 jen grafikou (fyzika hry je stejná, což neplatí o CS: Source) Základní princip hry je jednoduchý, hráči se rozdělí do dvou týmů Counter terrorist (policisté) a Terrorist (teroristé) (CT a T). Kolo končí, když se splní úkol mapy nebo jsou zabiti všichni hráči z jednoho týmu. Na výběr je několik typů misí, nejhranější jsou mapy s pokládáním/zneškodňováním bomby (DE)(na turnajích se hraje jen tento typ) a osvobozováním rukojmích (CS). Na DE mapách mají teroristé za úkol položit bombu a zničit cíl, zatímco policisté musí tento cíl za každou cenu uchránit. CS mapy fungují na opačném principu, teroristé drží rukojmí a policisté je musí osvobodit. To vše ovlivňuje výzbroj a zkušenosti každého z hráčů.

4

5 Zbraně v CS Obě strany používají zbraně z reálného světa, některé mají upravené parametry kvůli hratelnosti (přesnost, typ munice). V dřívějších verzích - až po byly zbraně pojmenovány podle skutečných předloh, od verze 1.6 jsou kvůli problémům s licencí pojmenovány podobnými, leč fiktivními jmény (Famas - Clarion). Lze koupit pistole, samopaly, pušky, kulomety a granáty, v mapách typu DE dostává tým teroristů jednu nálož C4. Některé zbraně mají navíc speciální funkcí, např. M4A1 má navíc nasaditelný tlumič, Glock 18 má volitelné tříranné dávky, apod. Zbraně s vysokou průrazností mohou prostřelovat některé objekty a zdi, což se od reality dost výrazně liší, ale v návaznosti na různé taktiky a styly hry to má svou důležitou funkci. Mezi ty šťastné patří z pistolí Desert Eagle, všechny samopaly, snipery a M249 Para. Výběr zbraní pro každou stranu se částečně liší, zatímco policisté mají například k dispozici M4A1, teroristé mohou nakupovat AK-47, což přináší nesymetrické podmínky ve hře. Kromě střelných zbraní je možné dokupovat i další vybavení jako přístroj pro noční vidění, neprůstřelnou vestu či ochranný štít. Ten je ale ve všech ligách a turnajích, jež je v této hře nespočet, zakázán.

6

7 CT CT Counter Terrorist

8

9 T T Terrorist

10

11 Clany ligy a odkazy V CS jsou ti lepší hráči a ti co se tomu chtějí dále věnovat jsou většinou v nějakém clanu Tyto clany se účastní různých lig a zápasů (zápas – cw) Zde je pár odkazu na různé clany:

12


Stáhnout ppt "Counter Strike - Source"

Podobné prezentace


Reklamy Google