Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm."— Transkript prezentace:

1 HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm. 2. Proti sobě hrají : Dvojice - každý má 2 koule

2 HrušCup 2008 – pravidla petanque 3. Cílem hry je: umístit své koule blíže ke košonku než soupeřovi. 4. Začátek hry: Hráč jednoho týmu vyhodí košonek (6-10m). Tento tým pak také vhodí první kouli.

3 HrušCup 2008 – pravidla petanque 5. Poté přichází člen soupeřova týmu… … a snaží se zahrát svou kouli lépe, tj. blíže ke košonku než protivník. 6. Buď přibližuje: … tedy snaží se umístit kouli blíže ke košonku, než je soupeřova koule.

4 HrušCup 2008 – pravidla petanque 7. Nebo vyráží: … tzn. odstřelí soupeřovu kouli dále. 8. Pokud hráč uspěje: tj. že jeho koule je nyní nejblíže košonku, pak nastupuje znovu soupeř.

5 HrušCup 2008 – pravidla petanque 9. Pokud ale neuspěje: musí jeho tým dále pokračovat ve hře, dokud se mu to nepodaří. Takto se oba týmy ve hře střídají až do konce 10. Pokud už jeden tým koule nemá: potom i druhý tým své koule dohází a nastává konec jedné hry.

6 HrušCup 2008 – pravidla petanque 11. Na konci každé hry se sečtou body: Jeden tým získává tolik bodů, kolik jeho koulí je na konci hry blíže ke košonku, než nejbližší koule soupeře. 12. Konec zápasu: Ten tým, který první dosáhne celkem 13-ti bodů vítězí v celém zápase.

7 HrušCup 2008 – pravidla petanque Hra končí vždy vítězstvím jednoho týmu 13:počtu získaných bodů druhého týmu (stačí vyhrát o jeden bod)!!! Hra končí vždy vítězstvím jednoho týmu 13:počtu získaných bodů druhého týmu (stačí vyhrát o jeden bod)!!! Vítěz zapisuje do tabulky název družstva i výsledek (o konečném pořadí v turnaji může rozhodovat skóre)!!! Vítěz zapisuje do tabulky název družstva i výsledek (o konečném pořadí v turnaji může rozhodovat skóre)!!! Jestliže jste prohráli poprvé v dané hře, je potřeba se neprodleně zapsat na první volnou pozici v opravném pavouku a vyhledat soupeře dle seznamu družstev!!! Jestliže jste prohráli poprvé v dané hře, je potřeba se neprodleně zapsat na první volnou pozici v opravném pavouku a vyhledat soupeře dle seznamu družstev!!! Poražený tým se stará o vrácení materiálu na původní místo!!! Poražený tým se stará o vrácení materiálu na původní místo!!!


Stáhnout ppt "HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm."

Podobné prezentace


Reklamy Google