Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ústav biochemie, chemie a biofyziky - 2110 MVDr. Jiří Bednář, Ph.D. prof. MVDr. Petr Dvořák, CSc. Irena Holubová MVDr. Vladimír Kopřiva, Ph.D. Doc. MVDr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ústav biochemie, chemie a biofyziky - 2110 MVDr. Jiří Bednář, Ph.D. prof. MVDr. Petr Dvořák, CSc. Irena Holubová MVDr. Vladimír Kopřiva, Ph.D. Doc. MVDr."— Transkript prezentace:

1 Ústav biochemie, chemie a biofyziky MVDr. Jiří Bednář, Ph.D. prof. MVDr. Petr Dvořák, CSc. Irena Holubová MVDr. Vladimír Kopřiva, Ph.D. Doc. MVDr. Ladislav Malota, CSc. RNDr. Jiří Vítek, CSc. Biochemie KA 1-6 Stanovení kyselosti medu KA 1-7 Správná laboratorní praxe KA 1-9 Mikroskopické vyšetření moče Veterinární biochemie KA 1-6 Stanovení kyselosti medu KA 1-7 Správná laboratorní praxe KA 1-9 Mikroskopické vyšetření moče

2 Ústav vegetabilních potravin Mgr. Pavel Bartl Mgr. Petra Čáslavková Vlasta Dvončová Ing. Mgr. Martina Eliášová Ing. Martina Ošťádalová Mgr. Jana Pokorná MVDr. Matej Pospiech, Ph.D. Mgr. Michaela Talandová Ing. Alexandra Tauferová doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D LS 2012/ Hygiena a technologie potravin vegetabilních produktů - KA Základy senzorické analýzy vegetabilních produktů - metody, postupy pro hodnocení. Hodnocení produktů ekologické a konvenční produkce 2.Zpracované ovocné a zeleninové výrobky – senzorická a laboratorní analýza 3.Pochutiny a dehydratované výrobky – senzorická a laboratorní analýza 4.Čaj a káva – příprava a senzorická analýza 5.Čaj a káva – laboratorní analýza 6.Cereálie a mlýnské obilní výrobky – laboratorní analýza 7.Pekárenské výrobky – senzorická a laboratorní analýza 8.Kakao, čokoláda a cukrovinky – senzorická analýza 9.Kakao, čokoláda a cukrovinky – laboratorní analýza 10.Výroba piva 11.Jakostní parametry piva – senzorická analýza 12.Jakostní parametry vína – senzorická a laboratorní analýza 13.Nealkoholické nápoje – senzorická a laboratorní analýza

3 Ústav hygieny a technologie mléka C hemie potravin KA Stanovení cholesterolu v potravinách metodou HPLC KA Stanovení mastných kyselin metodou GC KA Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metou UPLC Mikrobiologie potravin KA Detekce bakterií r. Salmonella a stafylokokových enterotoxinů v potravinách metodou ELFA s využitím přístroje miniVIDAS® KA Stanovení počtu vybraných patogenních a indikátorových mikroorganismů v potravinách pomocí automatizované metody TEMPO® KA Využití metody ELISA při detekci Listeria monocytogenes a stafylokokových enterotoxinů v potravinách Hygiena a technologie živočišných produktů KA Stanovení energetické spotřeby u vakuových baliček při použití netradičních obalových materiálů HCCP KA 2-1- Případové studie zaměřené na systém kvality a bezpečnosti potravin dle norem BRC a IFS prof. MVDr. Lenka Vorlová, Ph.D. RNDr. Ivana Borkovcová, Ph.D. MVDr. Michaela Králová, Ph.D. Mgr. Marta Dušková, Ph.D. doc. MVDr. Bohumíra Janštová, Ph.D. Alena Krejčiříková MVDr. Pavlína Navrátilová, Ph.D. MVDr. Lenka Necidová, Ph.D. Doc. Ing. Jiří Štencl, DrSc.

4 Hygiena a technologie masa 2350 Ing. Gabriela Bořilová, Ph.D. doc. MVDr. Hana Buchtová, Ph.D. Ing. Radka Hulánková Ing. František Ježek, Ph.D. Ing. Alena Saláková, Ph.D. MVDr. Irena Svobodová, Ph.D. Bc. Kamila Zoufalá Prohlídka jatečních zvířat Hygiena produkce masa Hygiena a technologie masa a masných výrobků KA 1-1 Identifikace a detekce vybraných původců alimentárních onemocnění Hygiena a technologie mrazírenských a rybích výrobků KA 1-2 Stanovení čisté hmotnosti původního podílu produktu: zmrazené rybí filety KA 1-3 Stanovení aditivních zvlhčovacích látek E452 (polyfosfátů) u produktu: zmrazené rybí filety Senzorická analýza potravin Hygiena masa a masných výrobků KA 1-4 Stanovení texturních parametrů masa a masa a masných výrobk ů KA 1-5 Senzorické hodnocení potravin s využitím výpočetní techniky KA 1-6 Tepelná úprava vzorků pro senzorickou analýzu Hygiena produkce masa KA 1- 6 Tepelná úprava vzorků pro senzorickou analýzu Hygiena a technologie masa a masných výrobků Hygiena produkce masa KA 2-1 Praktická výuka na porážce VFU Brno – porážka jatečných zvířat

5 Veřejné veterinární lékařství a toxikologie Doc. MVDr. Helena Modrá, Ph.D. MVDr. Radka Dobšíková, Ph.D. Mgr. Petr Maršálek, Ph.D. Prof. MVDr. Zdeňka Svobodová, Dr.Sc. MVDr. Marie Ševčíková Mgr. Zuzana Široká, Ph.D. Farmakologie v produkci potravin KA 1-2 Stanovení antikokcidik a dalších léčiv v matricích živočišného původu Analýza reziduí léčiv v potravinách živočišného původu. Extrakce a průkaz reziduí sulfonamidu sulfametoxazolu v biologické matrici pomocí analytické metody LC/MS KA 2-3 Pořízení léčivých přípravků do výuky


Stáhnout ppt "Ústav biochemie, chemie a biofyziky - 2110 MVDr. Jiří Bednář, Ph.D. prof. MVDr. Petr Dvořák, CSc. Irena Holubová MVDr. Vladimír Kopřiva, Ph.D. Doc. MVDr."

Podobné prezentace


Reklamy Google