Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního."— Transkript prezentace:

1 Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno
Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

2 Program 10,00 – 10,05 úvod 10,05 – 10,15 krátký proslov ředitele nemocnice a odhalení pamětní tabulky 10,30 – 11,00 prezentace projektu 11,00 – 11,10 otázky a odpovědi 11,10 – 12,00 pohoštění, individuální rozhovory 11,50 – 12,00 otázky a odpovědi, prohlídka prostor pro novináře 12,00 závěr Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

3 Významné mezníky a klíčová data projektu
Projekt ve výši 80 mil,-Kč, z toho na nákup přístrojů celkem 79 360 000,- Kč Hradí: 85 % IOP, 15 % vlastní zdroje Realizace: KOC FN Brno Zahájení: Plánované ukončení: Pořízení nejmodernější, převážně laboratorní techniky 30 špičkových přístrojů k diagnostice a léčbě onkologických onemocnění pacientů na 13 různých pracovištích Fakultní nemocnice Brno Projket „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

4 Seznam pracovišť v rámci projektu
Interní hematoonkoligická klinika Interní hepatogastroenterologická klinika Chirurgická klinika Klinika dětské onkologie Kliniku nemocí plicních a TBC Neurochirurgická klinika Oddělení klinické hematologie Oddělení klinické biochemie Oddělení klinické mikrobiologie Oddělení lékařské genetiky Transfuzní oddělení a krevní banka Urologická klinika Ústav patologie Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

5 Významné části projektu
Klinika nemocí plicních a TBC získala díky evropskému projektu dva přístroje v hodnotě více než 5 miliónů korun. Jedná se o endobronchiální ultrazvuk, který umožňuje především odběr materiálu lymfatických uzlin, naléhající na bronchy. Materiál se odebírá speciální jehlou pod kontrolou ultrazvuku. Obraz je snímán pomocí speciální sondy, která je na konci fibrobronchoskopu. Vyšetření uzlin, které naléhají na bronchy, upřesňuje diagnostiku tím, že pomáhá k přesnějšímu stanovení klinického stádia nemoci a tím i k indikaci správné léčby. Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj“. Šance pro Váš rozvoj.

6 Významné části projektu
Oddělení klinické biochemie získalo špičku současné separační analytické techniky - vysokoúčinnou kapalinovou chromatografii s hmotnostní detekcí (HPLC/MS). Ta bude využívána zejména pro přesné a vysoce citlivé stanovení hladin léčiv v biologickém materiálu. Monitorování léčiv v krvi, případně v buňkách pak umožní optimalizovat léčbu a snižovat riziko nežádoucích účinků, zejména v případech kombinace několika léčiv. Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.“ Šance pro Váš rozvoj.

7 Významné části projektu Interní hematoonkologické klinika
Přístrojové dovybavení např.Laboratoř flow cytometrie a celulární terapie a Centrum molekulární biologie a genové terapie. Laboratoř flow cytometrie získala přístroj FACS Canto II z nové generace průtokového cytometru, který výrazně zvýší vyšetřovací kapacitu laboratoře Dalším je např. také průtokový cytometr FACS Aria III schopný třídit jednotlivé buněčné populace, který zkvalitní diagnostiku nádorových onemocnění a umožní širší využití speciálních analytických metod. Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.

8 Děkuji za pozornost Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro Váš rozvoj.


Stáhnout ppt "Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního."

Podobné prezentace


Reklamy Google