Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary 24.1.2011 14:00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary 24.1.2011 14:00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií."— Transkript prezentace:

1 Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary
14:00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

2 Program 14:00 Zahájení 14:05 Proslovy hostů a prezentace projektu
14:30 Prostor pro dotazy 14:45 Pohoštění

3 Významné mezníky projektu
Integrovaný operační program představuje jeden z hlavních tématických operačních programů pro čerpání strukturálních fondů v programovém období 2007–2013. Projektová žádost byla předložena v rámci 5. výzvy Integrovaného operačního programu, která byla zahájena 15. února 2010 a ukončena dubna 2010. V rámci 5. výzvy bylo k realizaci vybráno z původních 28 zaregistrovaných 26 projektů v celkové výši 1,7 mld. Kč. Projektová žádost byla odevzdána 7. dubna 2010.

4 Významné mezníky projektu
Rozhodnutí o poskytnutí dotace získal projekt 29. července 2010. Datum zahájení projektu: Předpokládané datum ukončení projektu: Celkové plánované výdaje projektu: 59,05 mil. Kč Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj: 50,2 mil. Kč Výběrová řízení na externí management projektu, publicitu a dodavatele zdravotnických prostředků jsou již uzavřena. Přístroje budou dodávány postupně během následujících měsíců.

5 Kardiovaskulární centrum pro dospělé
Koncem roku 2009 vytvořilo MZ ČR národní síť kardiovaskulárních center. Zařadilo do ní 17 pracovišť, z toho 11 má statut komplexního kardiovaskulárního centra, které zahrnuje i kardiochirurgii, šest má statut kardiovaskulárního centra 2. stupně, bez kardiochirurgie. – Věstník MZ ČR částka 9, ročník 2009. Kardiologické oddělení karlovarské nemocnice společně s oddělením intervenční radiologie prošlo úspěšně auditem a byl mu přiřazen status kardiovaskulárního centra 2. stupně. Nosnou myšlenkou vybudování sítě kardiovaskulárních center je centralizace know how a přístrojového vybavení do menšího počtu středisek, jež mají být schopna poskytovat specializovanou péči na regionální úrovni.

6 Kardiovaskulární centrum pro dospělé
Poskytuje komplexní služby v rámci oboru kardiologie pro celý karlovarský region. Funguje jako referenční pracoviště pro nemocnice Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně a nemocnici Ostrov nad Ohří i pro jednotlivé kardiologické ambulance. Spádové pracoviště pro 320 tis. obyvatel Karlovarského kraje. Ročně je na oddělení provedeno srdečních katetrizací, 700 koronárních angioplastik a 200 implantací kardiostimulátorů.

7 Cíle projektu Zvýšení dostupnosti specializované kardiologické péče v regionu. Eliminace deficitu v úrovni specializované péče a vyrovnání její úrovně na celonárodní standard. Doplnění vybavení zdravotnickými prostředky.

8 Přístrojové vybavení Angiografická linka
používá se k rentgenovému zobrazení

9 Přístrojové vybavení RTG přístroj pro komplexní elektrofyziologické vyšetření Záznamové elektrofyziologické zařízení používá se k vyšetření poruch srdečního rytmu, synkop nejasného původu apod.

10 Přístrojové vybavení Intravaskulární ultrazvukový přístroj
Přístroj k fyziologickému měření hemodynamické významnosti stenóz Slouží k ultrazvukovému vyhodnocení významnosti stenóz (zúžení) koronárních tepen a posouzení jejich fyziologické významnosti.

11 Přístrojové vybavení Monitorovací zařízení (centrála, bed-side monitor, telemetrická jednotka) pro monitorování EKG, tlaku a saturace krve kyslíkem u pacientů na kardiologickém oddělení - pro 2 lůžka

12 Přístrojové vybavení Echokardiografický přístroj High-tech vč. 3D jícnové sondy Duplexní sonografický přístroj

13 Přístrojové vybavení Ventilátor pro umělou plicní ventilaci
Transportní ventilátor pro umělou plicní ventilaci

14 Přístrojové vybavení Zařízení k radiofrekvenční ablaci – ablační jednotka

15 Karlovarská krajská nemocnice a. s.
Děkujeme za pozornost.


Stáhnout ppt "Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary 24.1.2011 14:00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií."

Podobné prezentace


Reklamy Google