Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

10 + 1 tip Jak zaručeně zhubnout 1) Matika je jednoduchá – potřebujeme vydat více energie, než přijmeme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "10 + 1 tip Jak zaručeně zhubnout 1) Matika je jednoduchá – potřebujeme vydat více energie, než přijmeme."— Transkript prezentace:

1

2 10 + 1 tip Jak zaručeně zhubnout

3 1) Matika je jednoduchá – potřebujeme vydat více energie, než přijmeme.

4 2) Jíme malinké dávky jídla a častěji.

5 3) Jíme v klidu a ne ve spěchu.

6 4) Každé sousto překoušeme aspoň 20 krát.

7 5) Jídlo si připravujeme dopředu z důvodu, že když si dáme určenou porci jídla, nemůže sníst více.

8 6) Talíř s porcí jídla musí být vždy po jídle prázdný, proto si raději dávejte menší porce, jinak se budete snažit vše sníst a přejíte se.

9 7) Jíme pravidelně v určitých hodinách, jinak nás přepadne náhlý hlad a sníme víc, než tělo potřebuje.

10 8) Jíme jídla, která nás nasytí více než jiná (obsahují spousty bílkovin).

11 9) Dosti pijme, voda žaludek zaplní a nemá tolik energie. A díky více vody v těle se z těla v moči zbavíme škodlivých látek.

12 10) Využijeme každé možnosti k pohybu. Chůze po schodech místo eskalátoru nebo výtahu. Jízda na kole nebo chůze místo MHD či auta.

13 11) Pokud chceme mít i vypracované svaly je nutné také pravidelně a pečlivě posilovat.

14 Nikdy ovšem nezapomínejte, že i když začnete něco pro sebe dělat, že se účinky neprojeví hned. Ale výsledek se jistě dostaví. Ale také je důležitá ještě jedna věc. Pokud takto začnete o své tělo pečovat a dosáhnete svého cíle, a poté skončíte, vrátíte se tam, kde jste byli. Je nutné svůj harmonogram neustále udržovat. A hlavně myslet na to, že musíte vydat více energie, než přijmete.

15 Proto se více pohybujte, neseďte u PC, TV, nevozte se v autě a raději jděte na procházku, vyrazte na kole anebo si jděte zaběhat do přírody. Nebo si jen tak skákejte, uklízejte nebo se i líbejte. Ovšem ať jdete dělat cokoliv, měli byste to dělat aspoň 30 minut. Po tomto čase člověk začíná spalovat i z tukových zásob.

16 10 tipů jak vyzrát na chuť k jídlu

17 1.Hodně pijte. Přepadne-li vás chuť na nějakou tu „svačinku“, raději se napijte. Pít nemusíte jen vodu, uvařte si ovocný čaj nebo pijte džusy. Vyvarujte se nápojů s vysokým obsahem cukrů a sladidel.

18 2. Nebojte se zeleniny jezte ji, co hrdlo ráčí! Obsahuje totiž vlákninu, která je pro naše trávení velmi prospěšná. Ze stejného důvodu nahraďte bílé pečivo tmavým, celozrnným.

19 3. Jezte častěji v menších dávkách a hlavně pravidelně! Ideálně po 2-3 hodinách. Pokud patříte mezi tzv. noční jedlíky, měli byste s tímto zlozvykem přestat. Stejně tak ničemu neprospěje půl dne hladovění následované obřím obědem.

20 4. Snídejte! Snídaně, především bohatá na proteiny, náš organismus „nastartuje“ a máme pak menší potřebu mlsat v průběhu dopoledne.

21 5. Jezte pomalu! Každé sousto důkladně pokousejte, nespěchejte, nehltejte, užívejte si jídlo všemi smysly.

22 6. Servírujte na menší talíře. Když si pak dáte pořádnou porci, nebudete mít takové nutkání si přidat – snědli jste přece plný talíř! Psychologický trik, ale funguje.

23 7. Jezte i očima. Když bude jídlo na pohled krásné, budete mít z jeho konzumace lepší pocit, budete si ho vychutnávat, a tím vás zasytí bez pocitu přecpanosti.

24 8. Žvýkejte! Mentolová žvýkačka nebo vyčištění zubů během dne dokáže zahnat chuť.

25 9. Všechny čokolády, sušenky a jiné pamlsky skryjte z očí! Když se místo sladkostí a jiných kalorických bomb budou vaše zraky setkávat jen se zeleninou a ovocem, návaly chutí na nezdravé jídlo se zaručeně zmenší.

26 10. Dostanete-li přesto chuť na čokoládu, dejte si místo ní ovoce. To sice také obsahuje cukry, ale kromě nich také vitamíny a vlákninu. Budete mít pak zaručeně lepší pocit a menší výčitky svědomí. Nejvhodnější doba pro tento zdravější mls je hned po cvičení, kdy si tělo s cukry poradí a efektivněji je spálí. Naopak nejhorší je jíst sladké před spaním – skoncujte s tím!

27 Na konec vám chci popřát hodně úspěchů, pevnou vůli a hlavně ať dosáhnete svého cíle. A nevěřte reklamám, prášky a nějaké přístroje vám nepomohou. Bez pohybu a nějakého vlastního plánu nemůžete natrvalo zhubnout.

28 Přeji hezký den JŠ

29 a pevné zdraví


Stáhnout ppt "10 + 1 tip Jak zaručeně zhubnout 1) Matika je jednoduchá – potřebujeme vydat více energie, než přijmeme."

Podobné prezentace


Reklamy Google