Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013. Slouží nám jako zdroj energie Bez jídla by nemohlo naše tělo vykonávat žádný pohyb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013. Slouží nám jako zdroj energie Bez jídla by nemohlo naše tělo vykonávat žádný pohyb."— Transkript prezentace:

1 Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013

2 Slouží nám jako zdroj energie Bez jídla by nemohlo naše tělo vykonávat žádný pohyb

3 Dutina ústní Hltan Jícen Žaludek Játra Tlusté střevo Tenké střevo Konečník Slepé střevo

4 Hlad = signál z mozku o nedostatku energie v těle Energii nepotřebujeme pouze na pohyb, ale také na činnost srdce, plic a dalších orgánů!

5 Ústa a krk – 20 cm Jícen 25 cm Žaludek 25 cm Tlusté střevo 150 cm Tenké střevo 600 cm Konečník 15 cm

6 Anorexie, bulimie Obezita

7 Jíme v klidu Poslední jídlo jíme 2 hodiny před spaním Jíme 5x denně Sousta pořádně rozžvýkáme (asi 40x) Stravu sestavujeme podle potravinové pyramidy Nezapomínáme na pitný režim Před jídlem si myjeme ruce a po jídle si čistíme zuby

8

9 DIETA CHCI ZHUBNOUT JÍM JEN 2X DENNĚ A STÁLE TLOUSTNU JSEM TLUSTÁ? OSTATNÍ SE MI SMĚJÍ, ŽE JSEM TLUSTÁ CO MÁM DĚLAT, ABYCH ZŮSTAL ŠTÍHLÝ

10

11 Dutina ústní Hltan Jícen Žaludek Tenké střevo Tlusté střevo Konečník

12 J M E N C Í E H M K O N L TA N E ČN Í K

13 J ME N C Í E H MK O N L T A N E Č NÍK

14 J M E N C Í E H M KON L T A N E Č N Í K

15 Držet dietu, jíst pouze zeleninu a to jen 3x denně Jíst 5x denně cokoliv, co mám rád Jíst 5x denně podle potravinové pyramidy, pravidelně cvičit a uvědomit si, že postava není to nejdůležitější.

16

17 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Phenakistoscope_3g07690d.gif?usela ng=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Digestive_system.svg?uselang=cs http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Carl_von_Bergen_M%C3%A4dchen_mit_T eller.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Obesidade.jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:USDA_Food_Pyramid_SK.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Floris_Claesz._van_Dyck_001.jpg


Stáhnout ppt "Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013. Slouží nám jako zdroj energie Bez jídla by nemohlo naše tělo vykonávat žádný pohyb."

Podobné prezentace


Reklamy Google