Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo."— Transkript prezentace:

1 Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.

2 Jak jsme tvořili

3 Názory chlapců Do hlavy jsem umístil kalkulačku, knihy, internet, abych byl vzdělaný a chytrý. Používám šampón head & shoulders pro lesk a proti lupům. Abych dobře viděl, jím hodně mrkve, protože obsahuje vitamín, který zrak potřebuje. Zuby si myji zubní pastou colgate extra. Můj žaludek rád přijímá ovoce pro vitamín C a další vitamíny a jiné látky v plodech moře, zelenině, jogurtech, tvarohu a šťávy z mrkve. Tělo posiluji plaváním, jízdou na kole, bruslením… Plíce si chráním a nekouřím! Zdravě jím, abych byl silný a neschvátila mě nemoc.Nejvíce mi chutnají jablka a těstoviny. Nohy si chráním dobrou obuví. Vlasy chci mít krásné, a proto používám spoustu kvalitních šampónů.Stejně nejlepší je head & shoulders. Snídám jogurty, ovoce, zeleninu, cereální pečivo…. Chtěl bych vyhrát Stanleyův pohár, protože se mi líbí sport,hodně sportuji. Sport a posilování mi zaručují šanci, mít pořádné svaly, a také, že budu hezky vypadat.Často jezdí na kole a hraji hokej a jiné hry. Sen: Být tak dnou profesionální sportovec! Pro své zdraví zdravě jím. Používám head & shoulders pro vlasy bez lupů. Zdravá obuv znamená zdravé nohy na běhání a sportování. Být inteligentní dodává škola, počítač, internet. Zdravé zuby zaručí pravidelné čištění zubní pastou colgate.

4 Dívky při práci

5 Názory dívek Zdraví, to je zdravé jídlo, které mám ráda. Krása pro mě znamená krásná postava a k tomu mi slouží sport. Také je to hezké oblečení, v němž se cítím dobře a dobře vypadám. Kosmetika znamená péči o pleť a celou postavu. Krása se mi promítá do snů. Patří k nim módní přehlídky, taneční soutěže, kterých se chci zúčastnit, a proto chci být zdravá a krásná. To samozřejmě doplňuje i chytrost a znalosti. Zdraví v jídle znamenají vitamíny v pomerančích, ananasu a jiném ovoci a zelenině a pak také voda, důležitá životní podmínka. Nezbytné pro zdraví jsou i bílkoviny pro správný růst.Dbát se musí i o zevnějšek, proto používám co nejkvalitnější vlasovou i jinou kosmetiku například k úpravě obličeje. Abych byla krásná a dobře se cítila, nosím oblečení, v němž se dobře cítím. Na mém obrázku se objevuje zdravé jídlo, abych byla silná a zdravá žena. Kosmetika slouží k udržení přitažlivého zevnějšku. Součást zdraví je i štěstí a láska, a proto je zde i tvář hezkého muže. Jsem-li nemocná, potřebuji nějaké léky k uzdravení. Šampón, řasenku, voňavku k doplnění hezkého vzhledu je také zapotřebí. Protože si to všechno musím koupit, potřebuji k tomu peníze a bez nich není tak úplně život šťastný.

6 Další foto chlapci – budeme sportovci

7 Další foto dívky

8 Vytvořili nástěnku


Stáhnout ppt "Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo."

Podobné prezentace


Reklamy Google