Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kosmetika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kosmetika."— Transkript prezentace:

1 Kosmetika

2 kosmetika obecně Kosmetika obecně je lidská činnost pečující o tělesnou krásu  lidského těla. Kosmetika slouží k odstranění či zakrývání některých tělesných vad či konkrétních fyzických nedostatků jednotlivých osob. -Kosmetika má velmi dávnou minulost. Její počátky sahají až do pravěku, kdy pračlověk natíral svojí kůži tukem.

3 Deodoranty Deodoranty jsou látky, které se aplikují na tělo, zvláště do podpaží, hlavně k omezení tělesného pachu způsobovaného bakteriálním rozkladem potu. Podskupinou deodorantů jsou antiperspiranty, které brání vzniku pachu snižováním produkce potu určitými částmi těla. Antiperspiranty se typicky aplikují do podpaží, některé se mohou používat také na nohy nebo jiné části těla, jsou-li ve formě spreje.

4 Šampony Základní funkcí šamponu je zbavení se nečistot. Z praktických i marketingových důvodů se přidávají další funkce, například:.zbavení se lupů a léčba dalších dermatologickych problémů péče o pokožku hlavy vyživování vlasů ochrana nebo úprava barvy a stylu vlasů

5 pudry Pudr je druh líčidla, které se nanáší na tvář, případně na jiné části těla aby se odstranil lesk pleti a zjemnil její vzhled. Jedná se o jemný prášek, skládající se především z mastku, dále z kaolínu, křídy a barevných pigment. Na tvář se nanáší pomocí labutěnky nebo širokého štětce.

6 KONEC


Stáhnout ppt "Kosmetika."

Podobné prezentace


Reklamy Google