Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“"— Transkript prezentace:

1 - sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“

2 - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc

3

4

5

6

7

8 Slova, kterým musí HIV pozitivní člověk čelit a která dovedou nejvíce ublížit:

9  Nepřibližuj se!

10  Nesmíme si s tebou hrát!

11  Odejdi, už nejsi náš syn!

12 NNNNesahej na mne!

13 ZZZZostudil jsi naší rodinu

14  Budeš muset bydlet někde jinde

15 VVVVezměte si toho člověka do péče Vy! My o AIDS nic nevíme! Personál se nám bouří!!!

16 DDDDotek neohrozí, strach a předsudky ublíží!

17 AIDS prověřuje lidské hodnoty nás všech!

18 - sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“

19 Seminář určen především pro:  Sociální pracovníky  Pracovníky justice  Pracovníky pomáhajících profesí

20 Stráž pod Ralskem 17.-19.října 2OO5

21 Seminář byl připraven ve spolupráci s Justiční akademií ČR

22 Proč a kde se vzala myšlenka k uspořádání semináře:  V ČR se řeší problematika HIV/AIDS především jako zdravotní problém / sociální práce je opomíjena/.  Sociální pracovníci a pracovníci justice mají mizivé informace, jak pracovat s klienty, kteří jsou infikováni HIV.  ČSAP odhalila mezery v zákonech č. 109/2002 Sb., který v současné době paušálně zamezuje umístění infekčních dětí a mládeže / včetně HIV pozitivních / do diagnostických ústavů a dětských domovů / včetně HIV pozitivních / do diagnostických ústavů a dětských domovů a č. 182/1991 Sb., který v současné době paušálně zamezuje umístění infekčních osob / včetně HIV pozitivních / do ústavů sociální péče a domovů důchodců. a č. 182/1991 Sb., který v současné době paušálně zamezuje umístění infekčních osob / včetně HIV pozitivních / do ústavů sociální péče a domovů důchodců.

23 Účastníci:  z celé ČR Pozorovatelé:  Justiční akademie ČR  Policejní akademie ČR a institut pro vzdělávání pracovníků vězeňské služby  MV ČR – odbor azylové a migrační politiky

24 I přes fakt, že Justiční akademie ČR zařadila seminář I přes fakt, že Justiční akademie ČR zařadila seminář do svého rozvrhu vzdělávání, z okresních a krajských soudů nebyl přítomen ani jeden zástupce!!!

25 Krutá realita!!! Střednědobý plán Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS v ČR je znám pouze na úrovni ministerstev a zdravotních ústavů!!! Střednědobý plán Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS v ČR je znám pouze na úrovni ministerstev a zdravotních ústavů!!! Městské a obvodní úřady o existenci tohoto dokumentu nevědí!!! Na zasedání jednotlivých zastupitelstev se řeší pouze otázka drog. HIV/AIDS se opomíjí.

26 Usnesení  Doporučit VV Národ. Komise boje proti AIDS při Mzdr., aby inicioval novelizaci zákonů č. 109/2002 Sb. a č. 182/1991 Sb.  Doporučit VV NKBpA, doplnit do střednědobého plánu Národního programu řešení problematiky HIV/AIDS v ČR: - Zařadit problematiku HIV/AIDS jako doporučené téma do vzdělávání podle zák. 312/2001 Sb. pro úředníky samosprávních celků - Zařadit problematiku HIV/AIDS jako doporučené téma do vzdělávání podle zák. 312/2001 Sb. pro úředníky samosprávních celků  Doporučit Mspr. ČR zařadit problematiku HIV/AIDS vzhledem k závažnosti a dosud nedostatečné informovanosti do systému vzdělávání soudů podle zák. 6/2001 o soudech a soudcích, do vzdělávání státní zástupců a zaměstnanců vězeňské služby.

27 Děkuji za pozornost …… za pozornost ……


Stáhnout ppt "- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“"

Podobné prezentace


Reklamy Google