Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování."— Transkript prezentace:

1 „Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování a kontexty Mgr. Martin Bušina

2 „Na klidném moři může stát u kormidla každý“ Sociální pracovník
Leden 2007, legislativní definice Sociální pracovník vykonává sociální šetření, zabezpečuje sociální agendy včetně řešení sociálně právních problémů v zařízeních poskytujících služby sociální péče, sociálně právní poradenství, analytickou, metodickou a koncepční činnost v sociální oblasti, odborné činnosti v zařízeních poskytujících služby sociální prevence, depistážní činnost, poskytování krizové pomoci, sociální poradenství a sociální rehabilitace. /Zákon o sociálních službách, 2006, § 109/

3 Sociální pracovník ve státní správě
Státní správu v sociálních službách podle zákona o sociálních službách vykonávají Ministerstvo práce a sociálních věcí, krajské úřady, obecní úřady obcí s rozšířenou působností a úřady práce. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností a krajské úřady podle tohoto zákona vykonávají státní správu v přenesené působnosti.

4 Sociální práce v kontextu obecního úřadu obce s rozšířenou působností

5 Proces zajištění supervize

6 Situace na OSPOD před supervizí

7 V supervizi

8 V supervizi

9 Co do budoucna


Stáhnout ppt "„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování."

Podobné prezentace


Reklamy Google