Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak sestavit dokument v Apstr 4

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak sestavit dokument v Apstr 4"— Transkript prezentace:

1 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Nová verze aplikace Apstr se spouští prostřednictvím aplikace Isas, v záložce Pracovní stůl – moje spisy. Zde se objeví všechny spisy, které má uživatel v ISAS vyznačeny na sebe. Pokud chce pracovat ve spise, který na sebe nemá napsaný (buď omylem, nebo proto, že zastupuje kolegu), neoznačí žádný spis a rovnou klikne na tlačítko Apstr, které aplikaci spustí. Označí si spisy, ve kterých chce vyhotovit stejný typ dokumentu, případně dokumentů.

2 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Formulář, který se otevře, je rozdělen na dvě základní části. V levé části se zobrazí načtené spisové značky, které uživatel zaškrtl v ISAS. Může přidat další spisovou značku tlačítkem plus (+).

3 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Tlačítkem se dvěma plus lze přidat více spisových značek najednou.

4 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Červeným křížkem lze odstranit vybranou spisovou značku. Tlačítkem se dvěma křížky lze odstranit všechny vybrané spisové značky.

5 Jak sestavit dokument v Apstr 4
V dalším poli je načtené dnešní datum, které je možné ručně přepsat, u každé spisové značky zvlášť . Za spisovou značkou se nachází ještě jedno prázdné šedé pole, do kterého je možné (a dle vkř i povinné) napsat číslo listu. Poslední tlačítko v řádce spisové značky jsou tři tečky, jehož prostřednictvím se lze dostat do formuláře se vstupními daty dané spisové značky.

6 Jak sestavit dokument v Apstr 4
V tomto formuláři si může uživatel zkontrolovat data načtená ze systému. …a informace o nich… Například jaké jsou strany řízení ... …komu byla věc přidělena… …a další informace o civilním nebo i trestním řízení.

7 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Pokud dokument sestavuje uživatel, jemuž byla věc přidělena nebo zapisovatelka jeho jménem, není třeba řešitele upravovat, neboť se načte automaticky ze systému. Stejným způsobem si lze vyplnit i zapisovatele, případně přísedící. V pravé části formuláře si může uživatel upravit řešitele (stačí klik do řádky). Pokud dokumenty sestavuje například vyšší soudní úředník, jemuž věc přidělena nebyla, ale dokument vydává svým jménem, kliknutím na zelené tlačítko přidá možnost zadat jiného řešitele. Zde si napíše své jméno, funkci a označí se jako výchozí řešitel. Od této chvíle se již každý dokument sestaví jeho jménem.

8 Jak sestavit dokument v Apstr 4
…vpravo informace, jestli se jedná o vzor systémový, veřejný nebo soukromý… V levé části se nachází seznam vzorů… Nakonec si uživatel vybere vzor nebo vzory, které chce v načtených spisových značkách sestavit. …a jaký rejstřík mu byl přidělen. Pokud chce sestavit vzor, který ještě nikdy nesestavil, je třeba kliknout na tři tečky, které otevřou seznam všech vzorů dokumentů.

9 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Požadovaný vzor je třeba označit a vybrat. Pod seznamem vzorů je vyhledávací kolonka, kam stačí napsat část názvu vzoru. Vzory lze filtrovat také dle umístění. Po prvním sestavení tohoto vzoru se vzor přidá do soukromého seznamu uživatele pro příští sestavování. Tento seznam se otevírá kliknutím na šipku rozbalovací lišty.

10 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Pokud je ke vzoru přiřazen nějaký referát, automaticky se po výběru vzoru načte. Je však možné vybrat jakýkoliv jiný referát, opět prostřednictvím tří teček nebo rozbalovací lišty. K dokumentu lze sestavit i protokol, který se vybírá stejným způsobem. Pokud by uživatel chtěl i k tomuto dokumentu mít možnost sestavit protokol nebo referát, klikne na tlačítko šipky. Do vybraných spisových značek je možné sestavit i více dokumentů najednou. Přidání možnosti výběru dalšího vzoru se provádí kliknutím na zelené tlačítko PLUS (+).

11 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Červeným tlačítkem s křížkem lze vybraný vzor opět odebrat. Po vybrání požadovaných dokumentů lze zahájit sestavování.

12 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Uprostřed je jejich obsah, který se zobrazí po označení adresáře. Vybrané osoby se přesunou do vybraných osob tlačítkem s modrou šipkou. Požadované osoby se označují  levým kliknutím. Pravým kliknutím se označí všechny osoby v adresáři. Opětovným kliknutím se označení zruší. Pokud jsou ve vzoru dotazy na osoby, Apstr se zeptá prostřednictvím formuláře, který generuje osoby. Poté je možné pokračovat. V levé části je seznam adresářů.

13 Jak sestavit dokument v Apstr 4
(35), (36). (37). (38). (39). (40). Jak sestavit dokument v Apstr 4 Aby uživatel věděl, ve které spisové značce Apstr právě pracuje, stavový panel s uvedením spisové značky se posune nad zobrazené formuláře. Vlevo jsou dotazy.. Pokud má dotaz navrhované odpovědi, rozkliknou se tlačítkem se třemi tečkami. ..vpravo kolonky na odpovědi. Stejným způsobem se Apstr zeptá v další, případně dalších spisových značkách. Pokud do odpovědi na dotaz nelze napsat vlastní text, šipkou se rozklikne seznam navrhovaných odpovědí. Formulář s dotazy je podobný, jako ve staré verzi. Po zodpovězení dotazů lze pokračovat dál .

14 Jak sestavit dokument v Apstr 4
(41). (42). (43). (44). (45). (46). Jedním z posledních kroků je výběr, zda se prvopisy mají uložit do ISAS, případně i zamknout, archivovat nebo neukládat. Toto nastavení se týká pouze prvopisů, nikoliv stejnopisů. Stejnopisy se do databáze uloží vždy, pokud jsou vyhotoveny. Tyto si lze ještě prohlédnout, případně i upravit, kliknutím na tlačítko se třemi tečkami umístěnými u každého dokumentu. Dokument lze smazat červeným tlačítkem s křížkem. U stejnopisů 0 znamená, že se stejnopis uloží do databáze, ale nevytiskne. Pokud se stejnopis vyhotoví, pak se vždy uloží do databáze, i když se do databáze neuloží prvopis. Při volbě dvou pomlček se stejnopis ani nesestaví, ani neuloží do databáze. V ostatních případech se stejnopis vytiskne dle zadané hodnoty a uloží do databáze. Pokud je zvolena 0, prvopis se nevytiskne. V ostatních případech se vytiskne v požadovaném počtu. Tisk prvopisu lze nastavit u každého dokumentu zvlášť. Dále je třeba nastavit tisk prvopisů, případně vyhotovení a tisk stejnopisů. Po zodpovězení všech dotazů Apstr zobrazí formulář s již sestavenými dokumenty. Pokud chce uživatel změnit tisk hromadně, klikne do pole Tisk: počet prvopisů: a zvolí počet prvopisů, které chce vytisknout. Po tomto nastavení lze kliknout na tlačítko Zpracovat a dokončit v ISAS .

15 Jak sestavit dokument v Apstr 4
Dokumenty sestavené ve spisových značkách, které byly načteny ze záložky Pracovní stůl – moje spisy jsou zobrazeny černou barvou. Práce v aplikaci Apstr se ukončí a akce se přesune do formuláře AAM113F – Příjem dat z Apstr. Zde se opět zobrazí seznam sestavených dokumentů a uživatel se ještě může rozhodnout, zda je uloží či neuloží do databáze. Dokumenty, které se sestavily ve spisových značkách, které se načetly až prostřednictvím Apstru, se zobrazí v modré barvě. Po poslední kontrole je možné dokumenty uložit do ISAS.

16 Děkujeme za pozornost. Váš Ap§trTým 


Stáhnout ppt "Jak sestavit dokument v Apstr 4"

Podobné prezentace


Reklamy Google