Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky."— Transkript prezentace:

1 Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Romana Bendová 15. listopadu 2016 Přílohy MZ – finanční část  Soupiska účetních dokladů  Přehled čerpání způsobilých výdajů  Přepracovaný rozpočet projektu  Pracovní výkaz  Mzdové výdaje  Cestovní výdaje zahraniční  Odpisy  Rozpis mzdových příspěvků pro školené osoby  Harmonogram čerpání rozpočtu  Čestné prohlášení příjemce – nepřímé náklady

3 Romana Bendová 15. listopadu 2016 Soupiska účetních dokladů  přehled všech uskutečněných výdajů daného MO,  povinná příloha – kopie účetních dokladů vztahujících se k prokazovaným výdajům (např. faktury, pokladní doklady, interní doklady, výpisy ze ZBÚ, v případě, že prvotně byl výdaj uhrazen z provozního účtu výpis z tohoto účtu, pokladní kniha je-li relevantní),  výdaje řazeny podle kapitol rozpočtu,  zařazují se výdaje vzniklé a uhrazené během sledovaného období. Je možné zařadit výdaj vzniklý v předchozích MO, pokud nebyl prokazován v předchozích monitorovacích zprávách (veškerá dokumentace k výdaji je k dispozici až v následujícím MO).

4 Romana Bendová 15. listopadu 2016 Soupiska účetních dokladů Kdy lze výdaj zahrnout do soupisky účetních dokladů:  výdaj skutečně vznikl v MO nebo v minulém MO a nebyl dosud nárokován,  výdaj byl uhrazen ze ZBÚ nebo projektového účtu,  výdaj je podložen relevantními účetními doklady,  výdaj splňuje obecné principy způsobilosti. Kdy nelze výdaj zahrnout do soupisky účetních dokladů:  nesplňuje jeden nebo více z výše uvedených bodů,  pokud je výdaj uhrazen z provozního účtu, ale ještě není refundován z ZBÚ.

5 Romana Bendová 15. listopadu 2016 Soupiska účetních dokladů Časté chyby:  zahrnuty výdaje, které se nevztahují k MO nebo nebyly uhrazeny/refundovány,  není uvedeno % nepřímých nákladů dle Smlouvy o realizaci GP,  částka nepřímých nákladů ze soupisky není uvedena v ŽoP v řádku „Nepřímé náklady stanovené paušální sazbou“,  chybí datum nebo podpis oprávněné osoby.

6 Romana Bendová 15. listopadu 2016 Přehled čerpání způsobilých výdajů projektu  přikládá se k MZ se soupiskou účetních dokladů,  nutné rozpracovat do jednotlivých podpoložek uvedených ve schváleném rozpočtu projektu/dodatku/přepracovaném rozpočtu projektu,  v případě přidání řádku zkontrolujte vzorce. Časté chyby:  není rozpracován na jednotlivé podpoložky,  sloupec Platný rozpočet (schválený či upravený příjemcem v Kč) není upraven dle dodatku/přepracovaného rozpočtu,  nevyplněn sloupec Pořadová čísla účetních dokladů na soupisce,  chybí datum nebo podpis oprávněné osoby,  Řádek 9.1 Skutečně čerpané nepřímé výdaje – jedná se o nepřímé výdaje skutečně uhrazené z projektového účtu.

7 Romana Bendová 15. listopadu 2016 Přepracovaný rozpočet projektu  přikládá se k MZ v případě nepodstatné změny rozpočtu projektu,  nutné rozpracovat do jednotlivých podpoložek uvedených ve schváleném rozpočtu projektu (příloha Smlouvy o realizaci GP popř. dodatek k této smlouvě),  provedené změny zdůvodnit a popsat v monitorovací zprávě oddíl 10. Podstatné a nepodstatné změny v projektu, tabulka Změny rozpočtu v monitorovaném období. Časté chyby:  není předložen a v MO vznikly nepodstatné změny rozpočtu;  není rozpracován na jednotlivé podpoložky,  sloupce Schválený rozpočet v Kč nejsou upraveny podle schváleného rozpočtu/dodatku,  chybí datum nebo podpis oprávněné osoby.

8 Romana Bendová 15. listopadu 2016 Pracovní výkaz Časté chyby:  obecný popis vykonávaných činností,  název pozice zaměstnance projektu neodpovídá pozici v projektové žádosti – není uveden odkaz na položku rozpočtu, ze které jsou osobní náklady hrazeny,  výše úvazku/odpracovaných hodin neodpovídá projektové žádosti/uzavřenému pracovněprávnímu vztahu,  nejsou uvedeny údaje o zapojení zaměstnance do dalších projektů a dalších činností pro příjemce a partnera,  výkaz práce musí být podepsán nejdříve ke dni, kdy je vykazována poslední činnost v daném měsíci,  chybí datum nebo podpisy osoby. Upozornění:  nevykazují se činnosti, které spadají do nepřímých nákladů a jsou z nepřímých nákladů hrazeny např. vedení účetnictví včetně vedení mezd pracovníků, personalistika, zajištění publicity, kopírování, tisk pro administraci projektu a pro publicitu, atd.,  výkaz práce musí být podepsán odpovědnou osobou např. koordinátorem projektu, statutárním zástupcem, která je odlišná od osoby, která výkaz dokládá.

9 Romana Bendová Prostor pro dotazy PROSTOR PRO VAŠE DOTAZY Krajský úřad kraje Vysočina Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů Žižkova 16, Jihlava bendova.r@kr-vysocina.cz tel. č.: 564 602 584


Stáhnout ppt "Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google