Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124."— Transkript prezentace:

1 S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12 _INOVACE_OV5 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ODBORNÝ VÝCVIK Tematická oblast NAUKA O ZBOŽÍ 1 Téma KOŘENÍCÍ SMĚSI Ročník 2. Jméno autora Jaroslava Kapalínová Datum tvorby PROSINEC 2012 Anotace Žáci se seznámí s druhy kořenících směsí v prodeji, vadami a skladováním. Materiál je určen pro žáky 2.ročníku obor prodavač.

2 KOŘENÍCÍ SMĚSI

3 CHARAKTERISTIKA:  Jsou moderním a perspektivním sortimentem.  Usnadňuje přípravu pokrmů.  Nejméně dva druhy koření smíchané dohromady.  Sjednocené aroma směsi.  Urychlení při použití v kuchyni.

4 KOŘENÍCÍ SMĚSI Rozdělení podle jejich určení v kuchyni:  Jednoúčelové směsi koření – Svíčková směs - Bramborák - Jablkový závin - Zabijačkové koření …  Víceúčelové směsi koření - Vegetka - Pikanta - Vitasco …

5 KOŘENÍCÍ SMĚSI - DRUHY:  kari koření  chilli koření  směs koření do mletých mas  grilovací koření  ďábelská směs  gulášové koření  houbové koření  zabijačkové koření  provensálské koření….. VYJMENUJTE DALŠÍ DRUHY SMĚSÍ KOŘENÍ V PRODEJI.

6 Vyberte ze seznamu jednoúčelové směsi koření. 1.Kari koření 2.Chilli koření 3.Bramborák 4.Vegeta 5.Směs koření do mletých mas 6.Grilovací koření 7.Pikanta 8.Ďábelská směs 9.Medový perník 10.Gulášové koření 11.Houbové koření 12.Zabijačkové koření 13.Provensálské koření 14.Jablkový závin

7 HODNOCENÍ, VADY Hodnocení – senzoricky – vzhled, barvu, vůni Vady – vlhkost, zapaření, plíseň, zvětralé, cizí pachy, napadené živočišnými škůdci, namrzlé, prošlá záruční lhůta

8 PŘEJÍMKA, SKLADOVÁNÍ Přejímka – kontrolujeme neporušenost obalu, záruční lhůtu Skladování – odděleně od hydroskopického zboží, v suchých, čistých, dobře větratelných skladech, chráníme před přímým sluneč- ním zářením, provádíme obměnu zásob

9 ZDROJE Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ potravinářského zboží pro 2. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, 1996 http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MB900027466.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MB900027473.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MB900030166.jpg


Stáhnout ppt "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124."

Podobné prezentace


Reklamy Google