Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."— Transkript prezentace:

1 S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 ČINITELÉ OBCHODNÍHO PROVOZU

3 PATŘÍ SEM: 1. ZBOŽÍ 2. PRACOVNÍCI OBCHODU 3. ZÁKAZNÍCI 4. MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY 5. OBCHODNĚ - PROVOZNÍ OPERACE 6. PROVOZNÍ PLOCHY A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ

4 1.ZBOŽÍ ROZHODUJE O PRODÁVANÉM DRUHU ZBOŽÍ V PRODEJNĚ (POTRAVINÁŘSKÉ, NEPOTRAVINÁŘSKÉ, SMÍŠENÉ ZBOŽÍ). Řekněte mi několik druhy potravinářského zboží. Řekněte mi několik druhů nepotravinářského zboží.

5 2. PRACOVNÍCI PRODEJNY ROZDĚLUJÍ SE PODLE KVALIFIKACE A ODBORNÝCH ZNALOSTÍ, DOVEDNOSTÍ. JSOU ZAŘAZENY NA POZICE: vedoucí prodejny zástupce vedoucí/ho pokladní prodavač/ka Jakou pozici budete zastávat vy, když jste v učení? UČEŇ/KA

6 3. ZÁKAZNÍCI DOSTÁVAJÍ INFORMACE V PODOBĚ KOMUNIKAČNÍHO A INFORMAČNÍHO DĚNÍ. (PRODEJNÍ ROZHOVOR, REKLAMA, POUTAČE, VÝKLADNÍ SKŘÍNĚ…) Jaké druhy reklamy znáte?

7 4. MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY SLOUŽÍ : K VYKLÁDÁNÍ, USKLADNĚNÍ, KOMPLETOVÁNÍ ZBOŽÍ. RUDL, PALETIZAČNÍ VOZÍK, NÍZKOZDVIŽNÝ VOZÍK… USNADŇUJÍ, URYCHLUJÍ PRÁCI V OBCHODĚ. Proč používáme mechanizační prostředky v obchodě?

8 5. OBCHODNĚ-PROVOZNÍ OPERACE ZAHRNUJÍ - NÁKUP, SKLADOVÁNÍ, PRODEJ 1. Od koho nakupuje vedoucí prodejny zboží? 2. Které mechanizační prostředky používáme pro uskladnění zboží? 3. Kdo prodává zboží v pultové prodejně?

9 6. PROVOZNÍ PLOCHY A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ TVOŘÍ ZÁKLAD POHYBU ZBOŽÍ, ZÁKAZNÍKŮ, PRODAVAČŮ. JEDNÁ SE O VELIKOST MÍSTNOSTÍ A V NICH ROZLOŽENÍ ZAŘÍZENÍ TAK, ABY SE PRODAVAČI I ZÁKAZNÍCI MOHLI VOLNĚ POHYBOVAT.

10 ZDROJE: Odborná učebnice: Mojmír Novotný, OBCHODNÍ PROVOZ pro střední odborná učiliště, vydalo nakladatelství učebnic FORTUNA v roce 2005, ISBN 80-7168-845-2 http://www.feschuvyroba.cz/image.php?nid=11230&oid=2724375&width=503&height=308 http://www.feschuvyroba.cz/image.php?nid=11230&oid=2724936&width=500&height=341 http://www.regaly-obchody-sklady.cz/webpic/home4.jpg http://radovan.bloger.cz/obrazky/radovan.bloger.cz/pan-vajicko.jpg http://www.handlingloads.eu/cz/site/fo_mbi_0090.jpg http://www.handlingloads.eu/cz/site/fo_mbi_0129a.jpg http://www.neformallne.cz/wp-content/gallery/distribucni-centrum/sklad3_0.jpg http://ss-glina.skole.hr/upload/ss- glina/images/newsimg/130/Image/shopping_clip_art_2.jpg http://ss-glina.skole.hr/upload/ss- glina/images/newsimg/130/Image/shopping_clip_art_2.jpg

11 KONEC


Stáhnout ppt "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."

Podobné prezentace


Reklamy Google