Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."— Transkript prezentace:

1 S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 ČAJ BYLINNÝ

3 CHARAKTERISTIKA - Jsou to sušené části /květy, listy, plody, semena…/jedné nebo několika bylin, většinou léčivých. - Někdy se k nim přidávají sušené části ovoce /kousky jablek, pomerančová kůra, plody černého bezu…/ - Druhy : jednodruhové, směsi a dětské bylinné čaje

4 DRUHY V PRODEJI JEDNODRUHOVÉ KOPŘIVOVÝ ČAJ FENYKLOVÝ ČAJ LIPOVÝ ČAJ JITROCELOVÝ ČAJ ŠÍPKOVÝ ČAJ HEŘMÁNKOVÝ ČAJ ŘEPÍKOVÝ ČAJ….

5 SMĚSI: SEDMERO BYLIN MÁTA A GRAPEGFUIT….

6 DĚTSKÉ BYLINNÉ ČAJE: PROTI KAŠLI A NACHLAZENÍ PRO BĚŽNÉ PITÍ

7 LÉČIVÉ: NA CHOLESTEROL NA DOBROU PAMĚŤ PROTI STRESU NA SPÁNEK A NERVY CHŘIPKA A NACHLAZENÍ ŽALUDEK A STŘEVA …..

8 PŘÍPRAVA ČAJE K PRODEJI JEDNÁ SE O DOPLŇOVÁNÍ PRAVÉHO ČAJE DO REGÁLU. ZDE DODRŽUJEME OBMĚNU ZÁSOB. KONTROLUJEME DATUM TRVANLIVOSTI. KONTROLUJEMEM SPRÁVNOU CENOVKU.

9 JAKOST BYLINNÝCH ČAJŮ NESMÍ BÝT ZATUCHLÝ, MOKRÝ, PLESNIVÝ A NESMÍ OBSAHOVAT ŽÁDNÉ PŘÍMĚSI PATŘÍ MEZI OCHRANNÉ POTRAVINY

10 SKLADOVÁNÍ BYLINNÉHO ČAJE V SUCHÝCH, ČISTÝCH, DOBŘE VĚTRATELNÝCH SKLADECH. TEPLOTA DO 20°C, VLHKOST DO 70%. CHRÁNÍME PŘED SLUNCEM. SKLADUJEME SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI ČAJI.

11 OPAKOVÁNÍ 1. JAKÝ JE VÝZNAM BYLINNÝCH ČAJŮ? 2. JAKÉ DRUHY BYLINNÝCH ČAJŮ PRODÁVÁME? 3. JAK SE SKLADUJÍ BYLINNÉ ČAJE? 4. JAKÝ ČAJ BYSTE NABÍDLI ZÁKAZNÍKOVI PŘI NASTYDNUTÍ? 5. PRODÁVÁME BYLINNÝ ČAJ PRO DĚTI?

12 ZDROJE http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900401457.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900293806.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MB900298753.jpg http://www.bylinka-hlinsko.cz/wp-content/uploads/bylinka-betlem-hlinsko- caje-bylinkove-caje-bylinne-08-210x157.jpg http://images.zbozi.cz/zbozi-images/4ffa750d6eef7e19df260000.jpg http://www.apotheke.cz/fotocache/bigorig/detsky_caj_bylinny_003929.jpg http://www.biokvalita.cz/img/big/1673-bylinny-caj-sipek-plod-20ks.jpg http://www.biokvalita.cz/img/normal/1317-bylinny-caj-kopriva-20ks.jpg http://www.fajnovykramek.cz/fotky26147/fotos/_vyr_556Sedmikvitek.jpg http://www.apotheke.cz/fotocache/mid/grep_a_mata_006082.jpg http://www.nakupujzdrave.cz/fotky13326/fotos/produkty/prodobroupamet.jpg Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 3. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997


Stáhnout ppt "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."

Podobné prezentace


Reklamy Google