Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©. Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©. Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od."— Transkript prezentace:

1 NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©

2 Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od 12. století snižuje riziko infarktu, mozkové mrtvice a vzniku diabetu Využití: potravina a zelené hnojení

3 Pohankové vločky

4 Jáhly Popis: vyráběny loupáním prosa mají vysokou výživovou hodnotu – obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), vlákninu a vitamíny skupiny B Využití: potravina (používá se podobně jako rýže)

5

6 Fazole adzuki Popis: jednoletá rostlina pěstovaná ve Východní Asii a v Himaláji Využití: potravina (v čínské, japonské a korejské kuchyni se fazole adzuki téměř vždy používají slazené)

7

8 Špalda Popis: druh rozpadavé pšenice byla pěstována v Evropě již před 8000 lety, pěstovali ji Egypťané, Keltové i Germáni má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin než normální pšenice Využití: potravina (praží se z ní špaldová káva, která je bez kofeinu) stavebnictví (špaldovou slámu můžeme využít k výrobě došků – původní střešní krytiny. ze slupek náplň do polštářů

9

10 Bulgur Popis: označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici Využití: Potravina (je lehce stravitelný a obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály)

11


Stáhnout ppt "NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©. Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od."

Podobné prezentace


Reklamy Google