Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových úprav.

2 Příprava podkladu  Před začátkem zateplování je třeba zjistit kvalitu stávajícího podkladu. Podklad musí být dostatečně nosný, soudržný, suchý  Nečistoty se odstraní vysokotlakým proudem vody nebo mechanicky (škrábání, osekávání, broušení). Místa s výskytem mechu a řas se očistí drátěným kartáčem Omítka se zkontroluje poklepem. „Dutý“ zvuk znamená, že vrstva je oddělená od podkladu a omítku je nutné odstranit.  Podklady s vysokou nasákavostí, např. zdivo z pórobetonových tvárnic, se musí napenetrovat. Malta nebude vysychat příliš rychle.  Nerovnosti v podkladu do 1 cm je možné vyrovnat lepicí maltou. Větší nerovnosti do 2 cm se vyrovná vyrovnávací maltou nebo obrousí. Nerovnosti větší než 2 cm se vyrovnání izolačními deskami o různé tloušťce  Upevňování soklových profilů

3

4 Aplikace izolační desek:  Lepicí malta se nanáší zednickou lžící po obvodu desky v pásech o šířce 3 – 4 cm a několika bodech o průměru cca 8 cm. Lze také použít hladítko s velikostí zubů 10 – 12 mm.  Po nanesení lepicí malty se izolační deska přiloží a přitlačí. Desky se lepí odspodu jedna vedle druhé. Vazbu je třeba dodržet také na rozích budovy.  Spára nesmí probíhat v rozích oken nebo jiných otvorů ve fasádě. Ostění se musí také izolovat. Je vhodné odstranit stávající omítku z ostění.  Polystyrenové desky se kotví hmoždinkami s trny z umělé hmoty nebo hmoždinkami s kovovými trny v počtu minimálně 4 ks/m².

5

6 Aplikace výztužné vrstvy:  Montáž okenních připojovacích lišt. Lišty jsou k okenním rámům připevněny samolepicími pěnovými páskami  Na rohy budov, okenních a dveřních rámů se aplikují rohové lišty z PVC, hliníku nebo nerezavějící oceli. Lišty se upevňují maltou. Nejjednodušší je použít rohové lišty s integrovanou síťovinou.  Rovnoměrné nanesení malty dlouhým nerezovým hladítkem od horní části budovy, ve svislých pásech o šířce asi 1,1 m.  Nastříhaná síťovina se pokládá na čerstvou maltu a přitlačuje pomocí nerezového hladítka. Přesahy sousedních pásů síťoviny by měly být 10 cm.  K upevnění síťoviny je zapotřebí použití mechanických kotev s kovovými trny  Na síťovinu se nanese vrstva malty a zarovná nerezovým hladítkem.

7

8 Aplikace omítky:  suchá omítková směs se připravuje až na místě provádění zateplovacích prací  omítka se nanáší rovnoměrně na podklad pomocí nerezového hladítka  Když se omítka nelepí na nářadí, lze vytvořit požadovanou strukturu za pomocí umělohmotného hladítka.  Soklové části budovy, lze opatřit mozaikovou omítkou.

9 Použité zdroje: vlastní minimálně 4 ks/m² izolačními deskami o různé tloušťce


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových."

Podobné prezentace


Reklamy Google