Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně."— Transkript prezentace:

1 Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně

2 Obor: Účetnictví a daně

3 Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co budu studovat? Ekonomické předměty: Ekonomie Podniková ekonomika Management Finanční trhy Bankovnictví a pojišťovnictví Podnikové finance Veřejná ekonomika Další předměty: Cizí jazyky Matematika Statistika Počítačové zpracování dat Základy práva Sportovní aktivity

4 Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co budu studovat? Předměty zaměřené na účetnictví: Základy účetnictví Finanční účetnictví I Finanční účetnictví II Manažerské účetnictví Účetnictví neziskových organizací Mzdové účetnictví Základy mezinárodního účetnictví Accounting in English Předměty zaměřené na daně: Daně I Daně II Správa daní Daně a účetnictví v praxi Účetní a daňové SW Daně individuálního podnikatele

5 Po bakalářském studiu své získané znalosti uplatníte na pozicích středního a vyššího managementu : –ve výrobních a obchodních společnostech –v neziskových organizacích –ve finančních institucích –v poradenských a konzultačních společnostech –v auditorských firmách –v organizacích státní správy a samosprávy Typové pozice absolventa oboru Účetnictví a daně: Účetní, daňový poradce, auditor, finanční analytik, finanční controller... Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně V jakém zaměstnání se především uplatním?

6 Odborníci na účetnictví a daně byli, jsou a budou nepostradatelní pro každou firmu, instituce a organizaci! Účetnictví  základ veškerého finančního řízení a rozhodování Perspektivní obor  mezinárodní účetnictví Praktické znalosti, nikoli jen teoretické Každý „ekonom“ musí rozumět účetnictví a daním Velmi nízká nezaměstnanost v oboru Dobré pracovní ohodnocení Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Proč si mám tento obor vybrat?

7 Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Jaké by mohlo být moje pracovní ohodnocení? Pozice Praxe 0 – 2 roky3 – 5 let5 let a více Junior účetní 21 000 – 25 00024 000 – 27 000– Řadový účetní –26 000 – 30 00026 000 – 35 000 Hlavní účetní –36 000 – 50 00046 000 – 70 000 Mzdová účetní 20 000 – 30 00031 000 – 40 00041 000 – 60 000 Vedoucí mzdového oddělení –40 000 – 60 000 Asistent daňového poradce 30 000 – 40 00035 000 – 50 000– Daňový poradce –51 000 – 100 00081 000 – 150 000 Zdroj: Bulletin Institutu certifikace účetních, a.s.

8 Navazující magisterský studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Finance –Využití a další rozvoj znalostí získaných v bakalářském studijním programu Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co dál, když mi bakalářský titul nebude stačit?

9 Propojení akademického vzdělání se vzděláním profesním: FAME spolupracuje s Institutem certifikace účetních, a.s : –absolvování oboru  získání teoretického základu pro složení odborných zkoušek k získání profesního certifikátu (možnost následného uznání některých zkoušek v systému certifikace) –získání teoretického základu pro následné složení zkoušek daňového poradce Do výuky jsou zváni odborníci z tuzemské a zahraniční praxe (Barum Continental, Dura-line, PricewaterhouseCoopers, TOMA a další) Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Jaká je spolupráce s praxí?

10 Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co říkají studenti? Zpětná vazba z výuky (r. 2010) – anonymní dotazník vyplnilo 54 studentů oboru Účetnictví a daně: –91 % bylo spokojeno s obsahovou náplní nabízených předmětů –86 % považuje znalosti získané studiem za potřebné pro praxi

11 TĚŠÍME SE NA VÁS! kolektiv Ústavu financí a účetnictví


Stáhnout ppt "Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně."

Podobné prezentace


Reklamy Google