Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOUNOVSKÉ ŘADY Cestovní kancelář 5.B. INFORMACE, KTERÉ BYSTE MĚLI VĚDĚT Zde se nic neplatí, je to v lese, všude jsou směrovky, turistické značky a informace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOUNOVSKÉ ŘADY Cestovní kancelář 5.B. INFORMACE, KTERÉ BYSTE MĚLI VĚDĚT Zde se nic neplatí, je to v lese, všude jsou směrovky, turistické značky a informace."— Transkript prezentace:

1 KOUNOVSKÉ ŘADY Cestovní kancelář 5.B

2 INFORMACE, KTERÉ BYSTE MĚLI VĚDĚT Zde se nic neplatí, je to v lese, všude jsou směrovky, turistické značky a informace o různých kamenech. Po silnici je to 26 km z Loun. Vzdušnou čarou z Loun do Mutějovic je to 20 km. Na Kounovské řady můžeme jet např. vlakem, autem nebo na kole. Vystoupit a zaparkovat můžeme v Mutějovicích nebo v Kounově.

3 PROČ JSEM SI VYBRALA KOUNOVSKÉ ŘADY? Toto místo jsem si vybrala z toho důvodu, že se mi to tady líbí, je to moc hezké a jezdím sem už odmalička.

4 KDE JSOU? KOUNOVSKÉ ŘADY SE NACHÁZEJÍ V PŘÍRODNÍM PARKU DŽBÁN, NAD OBCEMI MUTĚJOVICE A KOUNOV.

5 CO JSOU? NEVÍME PŘESNĚ, KDY A PROČ KOUNOVSKÉ ŘADY VZNIKLY, PRAVDĚPODOBNĚ VŠAK V PRAVĚKU V DOBĚ ŽELEZNÉ. SLOUŽILY ZDE JAKO KALENDÁŘ. ŘAD JE CELKEM 14, JSOU ROVNOBĚŽNÉ A SMĚŘUJÍ OD SEVERU K JIHU. SKLÁDAJÍ SE ASI ZE DVOU TISÍC KŘEMENCOVÝCH KAMENŮ.

6 NEJVĚŠÍ BALVANY KOUNOVSKÝCH ŘAD VĚTŠÍCH BALVANŮ JE ZDE 5. NAZÝVAJÍ SE: PEGAS GIBBON GIBBON II A DVA SAMOSTATNÉ MENHIRY (KAMENNÝ BLOK SVISLE VSAZENÝ DO ZEMĚ(

7 PEGAS PEGAS DOSTAL NÁZEV PODLE PUKLIN NA SVÉM POVRCHU, KTERÉ PŘIPOMÍNAJÍ STEJNOJMENNÉ SOUHVĚZDÍ.

8 GIBBON GIBBON VÁŽÍ ASI 6 TUN NA JEHO POVRCHU BYL NALEZEN ZÁMĚRNĚ UDĚLANÝ VÍŘEZ VE TVARU PÍSMENE V. SVŮJ NÁZEV ZÍSKAL PODLE CENY ZLATÝ GIBBON KTEROU DOSTALY MLADÍ PRŮZKUMNÍCI Z ROKYCAN. TI ZKOUMALY KOUNOVSKÉ ŘADY V LETECH 1973 - 1975


Stáhnout ppt "KOUNOVSKÉ ŘADY Cestovní kancelář 5.B. INFORMACE, KTERÉ BYSTE MĚLI VĚDĚT Zde se nic neplatí, je to v lese, všude jsou směrovky, turistické značky a informace."

Podobné prezentace


Reklamy Google