Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podívejte se, jaké to jsou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podívejte se, jaké to jsou."— Transkript prezentace:

1 Podívejte se, jaké to jsou.
Sedm divů světa podle Rusů. Podívejte se, jaké to jsou. Sedm divů si vybírali sami Rusové od loňského roku. Čeho si cení nejvíce?

2 Z navrhovaných adeptů na ruských sedm divů vyšlo vítězně: údolí gejzírů na Kamčatce, jezero Bajkal, město Peterhof na jihu Finského zálivu, chrám Vasila Blaženého v Moskvě, hora Elbrus, zvětralé sloupy na hoře Maňpupuner a socha Matka vlast na Mamajevově, připomínající výročí bitvy o Stalingrad. Konkurz na sedm divů Ruska byl reakcí na iniciativu "Sedm nových divů světa" v Evropě. Do seznamu vítězů se tehdy nedostala ani jedna ruská památka. Vítězové ruského konkurzu byli vyhlášeni ve čtvrtek 12. června na Rudém náměstí v Moskvě u příležitosti oslav Dne Ruska. Finále předcházela dvě kola. V první z nich, které začalo v říjnu loňského roku, bylo vybráno 49 kandidátů z významných přírodních a kulturních pamětihodností. Po hlasování na speciální internetové stránce si sami Rusové vybrali do druhého kola 14 finalistů. Nakonec bylo vybráno po jednom vítězi z každého federálního okruhu Ruska.

3 Bajkalské jezero Jezero tektonického původu se nachází na jižní Sibiři, jeho název je odvozen od tatarského názvu "Bai-Kul" = bohaté jezero. Je také známé jako Modré oko Sibiře a perla Asie, vysoce ceněné pro kvalitu vody.

4

5 se nachází na poloostrově Kamčatka. Jsou zde stovky gejzírů.
Údolí gejzírů se nachází na poloostrově Kamčatka. Jsou zde stovky gejzírů.

6

7 Socha Matky země se tyčí na kopci Mamajevská mohyla ve Volgogradu, dříve Stalingradu, na památku bitvy v průběhu druhé světové války. Stavba památníku začala v roce 1959 a byla dokončena v roce 1967. Je vysoká 85 metrů, na stavbu bylo použito tun betonu a tun kovu. Meč má délku 33 metrů a váží 14 tun.

8

9 Palác Petrodvorce Palác a park se nacházejí na jižním pobřeží Finského zálivu, asi 29 km od Petrohradu. Hlavní částí je Velký palác postavený na terase u moře v barokním slohu. Je obklopen krásnými parky s mnoha kašnami a fontánami.

10

11 Chrám Vasila Blaženého Kostel se nachází na Rudém náměstí
v Moskvě. Je známý po celém světě pro výrazné pestře vyzdobené věžičky cibulovitého tvaru. Stavba byla nařízena carem Ivanem Hrozným na památku dobytí Kazaně v letech 1555 až 1561.

12

13 Věže v republice Komi Nikdo neví, kdy přesně vznikly. Jejich stáří se odhaduje na 200 milionů let. Nejvyšší měří 42 metrů.

14

15 Hora Elbrus Hora Elbrus se nachází v západní části Kavkazu v blízkosti gruzínské hranice. Je to nejvyšší hora Kavkazu, která je spolu s Uralem považována za hranici mezi Evropou a Asií.

16

17 konec


Stáhnout ppt "Podívejte se, jaké to jsou."

Podobné prezentace


Reklamy Google