Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_32_INOVACE_0505_evakuace Téma: Evakuace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3496.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_32_INOVACE_0505_evakuace Téma: Evakuace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3496."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_32_INOVACE_0505_evakuace Téma: Evakuace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3496 Datum vytvoření: 26. 3. 2012Datum ověření: 27. 3. 2012

2 Anotace Žáci se seznámí se zásadami chování po vyhlášení evakuace a s evakuačním zavazadlem. Součástí prezentace je úkol, kdy žáci pracují ve skupinách, hledají informace a obrázky na internetu a tvoří vlastní evakuační zavazadlo. Učí se tak vyhledávat a zpracovávat informace a zároveň mají možnost nově zjištěné poznatky spojit s prožitkem tvorby originálního díla. Při ověření tato aktivita žáky bavila, jelikož objevili na internetu spoustu vtipných obrázků obyčejných věcí, které náleží do evakuačního zavazadla. Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, pro vzdělávací oblast Člověk a společnost, tematický okruh Mimořádné situace. Prezentace se promítá na interaktivní tabuli, je doplněna animacemi.

3 EVAKUACE

4 Jak se dozvím, že se mám evakuovat ??? pokyn dává krizový štáb z rádia, televize, rozhlasu

5 Co dělat ??? opustit budovu vzít evakuační zavazadlo dostavit se na shromaždiště dbát pokynů

6 Co si mám vzít s sebou ??? Evakuační zavazadlo … Co do něj patří?

7 Evakuační zavazadlo základní trvanlivé potraviny pitná voda jídelní miska a příbor osobní doklady, peníze, cennosti, smlouvy,… mobil přenosné rádio a baterie toaletní a hygienické potřeby léky a lékárnička baterka (mobil) náhradní oděv, obuv, pláštěnka a spacák nebo deka kapesní nůž, zápalky, šití zavazadlo označit jménem a adresou

8 Než opustím budovu … uhasit oheň vypnout spotřebiče (mimo ledniček a mrazniček) uzavřít přívod vody a plynu ověřit, že i sousedé ví o evakuaci dětem vložit do kapsy cedulku se jménem a tel. číslo či adresu nezapomenout na zvířátka … zamknout a pověsit na dveře oznámení, že jsem evakuován

9 Obecné zásady poslouchej neplaš, ale varuj pomáhej pamatuj, že největší hodnotu má život, až potom majetek

10 ÚKOL Najděte na internetu obrázky věcí, které patří do evakuačního zavazadla. Obrázky vytiskněte, nalepte a vytvořte informační plakát pro své spolužáky. Nezapomeňte své zavazadlo označit jménem a adresou !

11 Citace Kliparty MS Office


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_32_INOVACE_0505_evakuace Téma: Evakuace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3496."

Podobné prezentace


Reklamy Google