Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6.-8. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6.-8. ročník."— Transkript prezentace:

1 RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6.-8. ročník Předmět: Praktické činnosti Autor: Bc. Klára Ujfaluši INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

2 RECEPT NA PALAČINKY Palačinky jsou oblíbené jídlo v mnoha zemích. Přemýšlej, jak se slovo palačinky řekne v různých jazycích.

3 Spoj jednotlivá slovíčka s jazykem: pancake němčina blin angličtina crepe francouzština frittella ruština pfannkuchen polština nalešnik španělština crěpe italština

4 Správné řešení: pancake angličtina blin ruština crepe španělština frittella italština pfannkuchen němčina nalešnik polština crěpe francouzština

5 Recept na 10 kusů sladkých palačinek: Co budeme potřebovat: 200 g polohrubá mouka 1 – 2 ks vejce 40 g cukr moučka špetka soli 0,5 l mléka olej na smažení

6 Příprava: všechny ingredience smícháme v míse dohromady a necháme chvíli uležet na pánvi s trochou oleje smažíme z obou stran palačinky do zlatova

7 Servírování Palačinky můžeme servírovat pomazané marmeládou a srolované, případně přeložené do trojúhelníku. Pocukrujeme. Podle chuti můžeme dozdobit ovocem, šlehačkou, zmrzlinou, strouhanou čokoládou apod.

8 Úkol na závěr: 1. Zjisti, jakým způsobem se servírují palačinky v jiných zemích. 2. Sestav recept na „palačinky na slano“ 3. Jaký je rozdíl mezi palačinkou a omeletou?

9 1. Ve Spojených státech a v Kanadě se palačinky servírují s javorovým sirupem.

10 2. Palačinky na slano: Klikni na obrázek

11 3. Omeleta je pokrm, který se vyrábí z rozšlehaných vajec do kterých lze přidat různé přísady. Směs se rovnoměrně rozlévá na rozpálenou pánev a v průběhu smažení už se nemíchá. Smaží se až do doby, kdy je ztuhlá a dostane zlatou barvu.

12 http://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta Použité obrázky z webu Office.com [cit. 2011-10-04]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6.-8. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google