Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Vložky do polévek Číslo DUM: VY_52_INOVACE_117_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Vložky do polévek Číslo DUM: VY_52_INOVACE_117_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická."— Transkript prezentace:

1 Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Vložky do polévek Číslo DUM: VY_52_INOVACE_117_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Nudle, hrášek, svitky, sedlina Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 6. května 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2

3 Definice: Jsou to výrobky připravené tepelně mimo polévku Připravují se jiným postupem než vařením Do polévky se vkládají těsně před podáváním

4 Celestýnské nudle dělají se ze slaného palačinkového těsta připravíme si tenké palačinky krájíme nudle 4 cm dlouhé a 0,5 cm široké

5 Fritátové nudle dělají se z palačinkového těsta připravíme si palačinky krájíme nudle 5 cm dlouhé a 0,3 cm široké usmažíme je do zlatavé barvy

6 Smažený hrášek mírně smažíme přes cedník kapeme těsto do horkého oleje připravíme si řidší těsto (mléko,hrubá mouka,vejce,sůl)

7 Vaječné svitky krájíme na kostičky pečeme v troubě vytvarujeme placku 0,4 cm silnou připravíme si těsto (vejce, mouka, olej, petržel, sůl)

8 Vaječná sedlina připravíme si těsto (vejce, mléko, sůl) těsto vlijeme do kastrolku pečeme v troubě ve vodní lázni po vychladnutí krájíme na různé tvary

9 Otázky pro žáky: Připravují se vložky do polévek zvlášť? Vyjmenuj alespoň 3 druhy vložek. Z jakých surovin se připravuje palačinkové těsto? Jak se připravují celestýnské nudle?

10


Stáhnout ppt "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Vložky do polévek Číslo DUM: VY_52_INOVACE_117_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická."

Podobné prezentace


Reklamy Google