Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016."— Transkript prezentace:

1 Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016

2 Obsah testování OSP – obecné studijní předpoklady ČJ – český jazyk M – matematika AJ – anglický jazyk (SCATE)

3 Rozsah testování ČR  Počet žáků 18 471  Počet tříd 971  Počet škol 638 ZŠ Letovice Počet žáků 85 Počet tříd 4

4 Celkové výsledky ZŠ Letovice český jazyk Výsledky školy jsou nadprůměrné a jsou lepší než 70% zúčastněných škol. Žáci využívají svůj vzdělávací potenciál optimálně. matematika Výsledky školy jsou nadprůměrné a jsou lepší než 80% zúčastněných škol. Výsledky žáků jsou lepší, než jaká odpovídá úrovni jejich studijních předpokladů.

5

6

7

8 Průměrný percentil ZŠ Letovice

9 Průměrný percentil po třídách

10 Testování anglického jazyka –popis kategorií dle Společného evropského referenčního rámce A0 – žák umí pomocí naučených frází vyjádřit pouze základní informace. A1 – žák zná výrazy používané v každodenním životě, umí položit jednoduché otázky, dokáže přečíst a pochopit jednoduché věty. Tato úroveň se očekává po 5. ročníku základní školy. A2 – žák umí základními frázemi popsat sebe, rodinu, zájmy, okolí. Umí vést společenskou konverzaci o známých tématech. Úroveň A2 se očekává po 9. ročníku základní školy. B1 – Žák si jazykově poradí v běžných situacích, které mohou nastat v cizině. Pochopí smysl rozhlasového či televizního vysílání s běžným obsahem. B1 je kategorie, ze které vychází maturitní zkouška. B2 - žák bez velké námahy dokáže vést plynulou spontánní komunikaci. Umí se plynule a srozumitelně vyjadřovat k široké škále témat.

11 Srovnání výsledků ZŠ Letovice s celostátními výsledky

12 Celkové ohlédnutí v průběhu testování projevovali všichni žáci velké úsilí o dobré výsledky v českém jazyce i matematice dosáhly všechny třídy kladné přidané hodnoty (ve srovnání s OSP) v matematice dosáhlo percentilu vyššího než 85 celkem 25 žáků (29 %) v testování AJ je podíl žáků s nejnižší úrovní A0 oproti celostátnímu výsledku poloviční.


Stáhnout ppt "Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google