Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název."— Transkript prezentace:

1 Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT.0404.2C Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastZpracování surovin a materiálů Vzdělávací oborCukrářské technologie Vzdělávací okruhŠlehané hmoty Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, 16 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s výrobky z korpusů z lehkých šlehaných hmot. Prezentaci je možné rozdělit do více hodin. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaKorpus, pražské koule, brambory, indiány s bílkovým krémem, ostravan, likérová špička. DatumDatum vytvoření – 21.9.2012 Cukrářské technologie – výrobky z lehkých šlehaných hmot

2

3  Modelované brambory  Pražské koule  Indiánky s bílkovým krémem  Špičky s tekutou náplní

4 Charakteristika: Výrobek má představovat rozvařený brambor posypaný solí. Výrobek má tvar koule obalené v kakau, je ozdoben zářezy a moučkovým cukrem. Na řezu jsou patrné dva buflery, spojené máslovým kakaovým krémem, tenká vrstva modelovací hmoty a kakaa. Chuť a vůně je typická po použitých surovinách.

5  Buflerová hmota korpus – 2 kusy  Máslový krém kakaový  Modelovací hmota  Kakaový prášek  Moučkový cukr

6 Charakteristika: Výrobek má tvar koule obalené praženou hoblovanou podzemnicí a celý povrch je poražený v cukrářské kakaové polevě. Na řezu jsou viditelné dva korpusy buflerové hmoty spojené kakaovým krémem. Chuť je výrazná po kakaovém krému a podzemnici.

7  Buflerová hmota korpus – 2 kusy  Slovenský krém s kakaovým práškem  Cukrový rozvar  Pražená hoblovaná podzemnice  CKP - ředěná

8 Charakteristika: Výrobek kuželovitého tvaru, potažený fondánovou polevou nebo cukrářskou kakaovou polevou. Na řezu je patrná vrstva korpusu, ovocného bílkového krému a polevy. Výrobek je určen k rychlé spotřebě.

9  Buflerová hmota – korpus  Bílkový krém ovocný  Fondánová poleva upravená nebo CKP - ředěná

10 Charakteristika: Výrobek ve tvaru špičky, na povrchu potažený v cukrářské kakaové polevě. Na řezu je patrná vrstva korpusu, s vrstvou náplně uprostřed naplněné polotekutým krémem a vrstvou polevy. Chuť a vůně je jemná po čokoládové polevě, doplněná chutí likérového krému.

11  Buflerová hmota – kurpus  Náplň vlastní  Likérová náplň  CKP - ředěná

12  Cukrářské piškoty balené  Ostravan

13 Charakteristika: Výrobek je určen k rychlé spotřebě. Vkládá se do pergamenových přířezů, na povrchu se zdobí praženými hoblovanými mandlemi a smetanovou náplní.Na řezu jsou viditelé piškoty a náplň světlé barvy. Chuť je piškotová, doplněná chutí bílého vína, žloutkové a smetanové náplně.

14  CKP  Cukrářské piškoty  Žloutková náplň vlastní  Přírodní bílé víno  Pražené hoblované mandle  Smetanová náplň

15  Pomponetková hmota korpus – 2 kusy  Máslový krém s ananasovou příchutí  Ananasový kompot  Jahodový džem  Fondánová hmota základní  Pražené hoblované mandle  Alginátové ovoce

16  Popište výrobu pražské koule.  Popište výrobu modelovaných brambor.  Popište výrobu ostravanu.

17  BLÁHA, L., CONKOVÁ, V., KADLEC, F. Cukrářská výroba II. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-86-6  PŮLPÁNOVÁ, Alena. Cukrářská technologie. Hradec Králové: R plus, 2001. ISBN 80-902492- 2-1  Obrázky - vlastní


Stáhnout ppt "Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google