Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Masarykovo gymnázium Vsetín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Masarykovo gymnázium Vsetín"— Transkript prezentace:

1 Masarykovo gymnázium Vsetín
Klára Paroušková, 1.B

2 Masarykovo gymnázium je velmi rozmanitá škola, která je dobrým začátkem pro ty, kteří chtějí vystudovat vysokou školu, nebo se ještě nerozhodli, co budou v životě chtít dělat za práci. Zaměření je tu na všechny obory vysoké. Ve třetím ročníku se zbavíte některých předmět, např. dějepisu, zeměpisu ... a vyberete si kurz podle toho, co vás bude bavit.

3 Co je na gymplu nejlepší?
Jako pozitivum pro velké jedlíky je naše jídelna. Můžete si tu vybrat ze tří druhů, samozřejmě, že se naše jídelna neobejde bez palačinek, pizzy, salátů a hodně masa! Pro ty, kteří se krčí ve školních šatnách, zde má každý skříňku jen pro sebe, do které si může ukládat učebnice a netahat si je v těžkém batohu domů. Na gymplu je také hodně míst, kde se můžete zašít, v klidu se naučit na další hodiny nebo relaxovat o hodinovkách.

4 Také tu máme bufet, ve kterém si můžete také místo jídla koupit různé věci potřebné do školy.
Také zde máte možnost vybrat si mezi výtvarkou, nebo hudebkou. Ve výtvarce se chodí kreslit i ven a v hudebce místo zpívání také tančíte nebo hrajete na různé hudební nástroje. Neexistuje tu žádná žákovská knížka, místo toho se vaše známky, omluvenky, odpadlé hodiny, úkoly a testy píšou na školní web. Koho baví biologie nebo chemie, jako povinný předmět máme laboratorky, ve kterých mikroskopujeme nebo mícháme různé roztoky.

5 1. ročník V prvním ročníku se jezdí na různé zájezdy, poprvé jedete na adaptační pobyt, kde se seznámíte se spolužáky, poznáte nové kamarády a některé učitele+ na tři dny se ulijete ze školy. Adaptační pobyt byl úžasný, hráli jsme různé hry, "skákali ze stromu" a prováděli různé aktivity, při kterých jsme měli možnost se více poznat. Jako negativní věc na prvním ročníku je ta, že přechod ze základní školy na střední je velký skok a učitelé chtějí po vás na poměry ze základní školy mnohem více věcí. V zimě se jede na lyžák. Na výběr je Kyčerka nebo Rakousko. Na oba lyžáky se jede na pět dní a jede celý ročník, takže máte možnost poznat i ostatní "prváky".


Stáhnout ppt "Masarykovo gymnázium Vsetín"

Podobné prezentace


Reklamy Google