JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Finální úpravy fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/60 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotografické retuše Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
PLAKÁT Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu
ANIMACE NA HUDBU Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu.
ČAS Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Siločáry elektrického pole
Soubor interaktivních her pro předškoláky
VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
SETKÁNÍ S UMĚLECKÝM DÍLEM
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
WordArt, SmartArt, Tvary
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
POZVÁNKA Mgr. Alena Ščuková
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
České bankovky a kdo je na nich vyobrazen
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom I.
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
Adobe Photoshop Lightroom
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Druhy kompozic
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Optika – vznik světelných svazků
Optika – vznik světelných svazků
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Nový dokument v Adobe Photoshop
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

TROCHA TEORIE Dobrá kompozice Špatná kompozice Porovnej obrázky Odpovídej do PL Obr. 2 Další kompoziční pravidla ZDE. Obr. 1

CO JE ZÁTIŠÍ? Umělecké dílo Kompozičně seskupené neživé předměty Umělé prostředí Přírodní původ předmětů Člověkem vytvořené předměty Zpracováno různými výtvarnými technikami Obr. 3

INSTRUKCE Vyber si jedno ze zátiší. Stáhni – zkopíruj do svého PC (kopíruj dle odkazů v závěru nebo z ppt – stáhni do svého PC). Pracuj dle dalších instrukcí – POSTUP PRÁCE. Vytvořenou práci srovnej s originálem. Vyplň hodnotící dotazník z PL. UKÁZKY ZÁTIŠÍ ZDE.

POSTUP PRÁCE OTEVŘI PROGRAM MALOVÁNÍ VLOŽ VYBRANÉ ZÁTIŠÍ UPRAV VELIKOST FORMÁTU NA DVOJNÁSOBEK DÉLKY VYTVOŘ RÁMEČEK – OBDÉLNÍK A POKUS SE REPRODUKOVAT TVARY A BARVY Z VYBRANÉHO ZÁTIŠÍ PAK UPRAV ODSTÍNY UKÁZKA UKÁZKA UKÁZKA UKÁZKA UKÁZKA OBRÁZKY VLASTNÍ AUTORKA – z obr. 6

REFLEXE Vkopíruj původní obrázek do PL. Vedle něj pak svou kompozici. Srovnej a popiš své základní postřehy. Pozoruj kompozici. Pokus se navrhnout své vlastní zátiší. Užij jakoukoliv techniku – doporučuji pro začátek koláž nebo fotografii. Pracuj také dále s programem Malování.

Odkazy a další informace: http://en.wikipedia.org/wiki/Still_life http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1ti%C5%A1%C3%AD DĚKUJI ZA POZORNOST A PŘEJI PŘÍJEMNÉ TVOŘENÍ!

OBRÁZKY Obr. 1 – vlastní Obr. 2 – vlastní Obr. 3 – [online]. [cit. 2015-01-26]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/File:Matisse_-_Dishes_and_Fruit_(1901).jpg> Obr. 4 – [online]. [cit. 2015-01-26]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fede_Galizia_-_Still-Life_-_WGA8434.jpg> Obr. 5 – [online]. [cit. 2015-01-26]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_C%C3%A9zanne_052.jpg> Obr. 6 – [online]. [cit. 2015-01-26]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_Gauguin_116.jpg> Obr. 7 – [online]. [cit. 2015-01-26]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Francisco_de_Goya_y_Lucientes_093.jpg>

PRAVIDLA KOMPOZICE ZPĚT Formát papíru/podkladu Uspořádání prvků Rozdělení plochy liniemi/hranami, obrysy… Vztah mezi světlou a tmavou plochou Rozmístění barevných ploch Skladba – rovnováha a klid, pohyb, dramatická, diagonála, prostor Zlatý řez – členění Kontrast, symetrie, asymetrie… ZPĚT

Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 ZPĚT

VLOŽ ZÁTIŠÍ ZE SOUBORU ZPĚT

POTÁHNI A ZVĚTŠI FORMÁT OBRÁZKU ZPĚT

UŽIJ NÁSTROJ TVARY – OBDÉLNÍK ZPĚT

UŽIJ NÁSTROJ TVARY – VYZNAČ JE NA PŮVODNÍM OBRÁZKU A PŘESUŇ DO RÁMEČKU ZPĚT

ZPĚT