Reklamační nárok Až po příjemku na sklad je to obecně známé. Problém nastává v případě, kdy částka (množství) přijatého materiálu (či zboží) na sklad není.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bc. Jiří Švec 03_Materiál Bc. Jiří Švec
Advertisements

Účtování pořízení zásob koupí
ing. Květoslava Plechatá
Dlouhodobý majetek Výukový text o účtování o dlouhodobém majetku v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Příklad  Na fakturu jsme nakoupili zboží za Kč + DPH 19 %.  Dále jsme za hotové uhradili dopravu zboží v hodnotě 100 Kč.  Zboží jsme přijali na.
02_Peněžní prostředky Výuková prezentace o účtování o peněžních prostředních a ceninách v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Výrobky Výukový text o účtování o výrobcích v rámci společnosti
Jednotlivé kroky při účtování
Zboží Výukový text o účtování o materiálu v rámci společnosti
Zásoby vlastní výroby Výukový text o účtování o zásobách vlastní výroby v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Materiál Výukový text o účtování o materiálu v rámci společnosti
Reklamace Výukový text o účtování reklamací v rámci společnosti
ing. Květoslava Plechatá
Přeúčtovávání mezi účty 061 – příklad
Účtování zásob „16“.
Daň z přidané hodnoty – úvodní informace
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Nákup zboží z EU Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_294.
Účtování zásob účtová tř. 1
04_Materiál - pokračování
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava,
Kurzové rozdíly Příklad:
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Finanční účetnictví 1 účtování dlouhodobého majetku – osnova přednášky
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování materiálu - část 1 Označení materiálu:
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Nákup materiálu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_293.
ÚČTOVÁNÍ POŘÍZENÍ ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_266.
Zásoby Účtování o zboží
Zásoby Účtování výrobků
Doklady.
VZDĚLÁVACÍ OBLAST:TEORETICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ Tematická oblast:Rozvahové účty Předmět:Účetnictví Název:Výbnosy - procvičování Anotace: Digitální učební materiál.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_298.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_299.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
SOUVISLÝ PŘÍKLAD listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070116
8. tématický okruh: Zásoby
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_588 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - ROZDĚLENÍ.
Název projektu: ICT ve výuce
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_567 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Kniha pohledávek a závazků-příklad.
EVIDENCE ZÁSOB.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
2. koncentrický okruh. Obsah učiva – rozšíření znalostí: Způsob A: Vnitropodnikové přepravné Materiál vlastní výroby Pořízení materiálu ze zemí EU, dovoz.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_570 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Písemné opakování Jméno autora:
Ing. Veronika Dostálková MBA MAJETEK PODNIKU – OBĚŽNÝ MAJETEK Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Účtování zásob (zboží, výrobků, materiálů, ….). Zásoby mají podobu a tak se i v účetnictví rozlišují: Materiál – suroviny (základní materiál), pomocné.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti III.
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
Účtování zásob účtová tř. 1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Účetní dokumentace a její náležitosti
Rozvahové účty a jejich změny
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Přijaté a poskytnuté zálohy
Transkript prezentace:

Reklamační nárok Až po příjemku na sklad je to obecně známé. Problém nastává v případě, kdy částka (množství) přijatého materiálu (či zboží) na sklad není ta částka, která by měla být. Příklad: na fakturu pořizuji materiál za 100 Kč, ale dodavatel mi doveze a já na sklad přijmu pouze za 80 Kč.

Reklamační nárok Co s tím zbytkem, který mi nedodali? Budu reklamovat. ◦ Fyzicky – pošlu reklamační dopis a požádám o doplnění dodávky na původní domluvenou výši ◦ Účetně – zaúčtuji pohledávku za dodavatelem 111 / 131 – Pořízení materiálu / zboží Vnitřní účetní doklad 315 – Ostatní pohledávky XX SouhrnMDD VÚD – zaslán reklamační nárok315 – Ostatní pohledávky111 / 131 – Pořízení materiálu / zboží

Reklamační nárok A jak zjistím, kolik činí reklamační nárok? Jednoduše. Porovnám: ◦ Částku, kterou bych za normálních okolností zaúčtoval jako příjem na sklad (součet částek na účtu Pořízení…) ◦ Částku, kterou jsem zaúčtoval jako příjem na sklad Rozdíl je to, co požaduji po dodavateli a to zaúčtuji jako reklamační nárok