Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Národní informační portál s podporou call centra (NIP) Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Letní turistická sezóna 2007 Cestování Čechů po českých regionech Rostislav Vondruška Ředitel CzechTourism.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Prezentace turistické oblasti
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Projekt Destinační management MSK - možnosti spolupráce.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Vysočina Tourism, příspěvková organizace Představení organizace, projekty, aktivity, spolupráce s TIC Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava,
Turistický průmysl Celkový počet plných pracovních úvazků na základě realizace CR v JMK za rok , přímo v CR asi Z každých.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Setkání pracovníků cestovního ruchu a TIC Jihomoravského kraje
MARKETINGOVÉ AKTIVITY České centrály cestovního ruchu - CzechTourism na rok 2008.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
CCRJM Certifikace DMO TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM MĚSTA BRNA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Značka „Českosaské Švýcarsko
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Aktuální informace o činnosti CCRJM
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava www.ccrjm.cz

Komunikace, koordinace, spolupráce = základní podmínky činnosti CCRJM klíčovou organizací CR v regionu vytvářející síť partnerů mezi oblastí soukromých i veřejných organizací. Koordinuje tvorbu produktů CR a společné marketingové výstupy. V rámci regionálního rezervačního systému podporuje prodej destinace. Zastřešuje propagační aktivity služeb CR pod společnou značkou

Za čím k nám turisté jezdí? Zdroj: Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch, Jižní Morava, IPSOS, 2011 http://monitoring.czechtourism.cz/CzechTourism/res/leto2011/Monitoring%20DCR_Souhrnna%20etapova%20zprava_Leto%202011_CZ.pdf

PRIORITA 1 Technické podmínky pro rozvoj cestovního ruchu 1.1 Další rozvoj stávajících informačních kanálů 1.1.1 Inovace webových stránek www.jizni-morava.cz 1.1.2 Rozšíření regionálního turistického informačního a rezervačního systému o další služby v cestovním ruchu 1.2 Nové technologie 1.2.1 Průvodce městem ke stažení do MP3, PDA/mobilních telefonů 1.2.2 QR kódy na turistických atraktivitách PRIORITA 2 Produkty cestovního ruchu 2.1 Tematické produkty 2.1.1 Veletržní, kongresová a incentivní turistika 2.1.2 Kulturní a poznávací turistika, aktivní a relaxační dovolená 2.1.3 Zážitková dovolená: vinařství, pivní a gastronomická turistika, kultura, festivaly aj. 2.2 Produkty pro vybrané cílové skupiny 2.2.1 Zahraniční (cílená nabídka pro návštěvníky ze Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Itálie a Ruska, případně dalších v návaznosti na nová letecká spojení) 2.2.2. Domácí (Jižní Morava - oblíbená domácí destinace)

PRIORITA 3 Marketing 3.1 Další rozvoj stávajících marketingových aktivit 3.1.1 Aktualizace katalogu ubytování z příspěvků ubytovatelů 3.1.2 Dotisky propagačních materiálů dle aktuálních potřeb 3.2 Nové marketingové aktivity 3.2.1 Zjištění možností pro nové místo pro TIC Praha Ruzyně, centrum Prahy ve spolupráci s agenturou CzechTourism 3.2.2. Propagace Brna a Jižní Moravy v zahraničí 3.2.3 Propagační kampaň v Praze a dalších lokalitách domácího trhu PRIORITA 4 Spolupráce 4.1 Vzájemná komunikace 4.1.1 Zajištění vzájemné informovanosti všech subjektů v rámci JMK 4.1.2 Zajištění komunikace s dalšími regionálními partnery 4.2 Kvalita služeb 4.2.1 Kritéria kvality významných turistických cílů v regionu a jejich vzájemná propagace 4.2.2 Další vzdělávání v oblasti cestovního ruchu 4.2.3 „Doporučené“ podniky pro jednotlivé cílové skupiny v rámci regionu

Financování + projekty Příspěvky zakládajících organizací: JMK 3 000 000 Kč ročně MMB 2 000 000 Kč ročně Projekty: cca 70-80 % ročních výdajů Další způsob financování: Zákon o cestovním ruchu Komerční činnost – vhodné formy

Projektový život = nesnadný život Projekty: 1) projekt dobře napsat a obhájit 2) správně zrealizovat, administrovat a dosáhnout jeho proplacení 3) vyčerpáním dotace projekt nekončí = start projektu! následuje 4) udržitelnost produktu, další aktivity, pravidelné zprávy 5) kontroly různých úrovní …

Vývoj činnosti CCRJM 2006 - 2014 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Projekty v realizaci 6 8 11 12 Projekty v udržitelnosti 1 4 7 10 15 Počet zaměstnanců 3 5

Spolupráce s CzechTourism V roce 2014 CzechTourism vynaložil na aktivity na podporu jižní Moravy v hodnotě cca 19 mil. Kč Zahraniční zastoupení 2015 – nově by se mělo vrátit ZZ ve Vídni 2015: 4 hlavní produkty na ně navázané marketingové aktivity včetně mediálních kampaní Příprava národního informačního portálu, požadavek z krajů na synchronizaci přejímání dat s již existujícími portály

Města s příběhem – Brno Kulturní krajina – LVA Cesty s příběhem - Mikulov Moravské vinařské stezky Moto GP

DestinaCZe 2014 Finalisté za jižní Moravu: 1. Znovuzrozený projekt – turistický atrakce vzkříšená z popela Baťův kanál 2. Cítit se jako doma Jáňův dvůr 3. Zážitek na 1000 % pro celou rodinu Aqualand Moravia 4. Genius Loci x 5. Trendy destinace Pálava Absolutním vítězem s počtem 22 215 hlasů se stal Nedostavěný gotický chrám Panny Marie v Panenském Týnci z kategorie Genius loci.

Budujeme značku regionu Co je možné reálně očekávat, v čem se region odlišuje od sousedních regionů Kraj slunce: - v rámci ČR nejvíce slunečných dnů v roce - průměrná roční teplota 10,2 °C = cca o 3° vyšší než průměr ČR - 1750 hodin za rok = o 600 hodin více než např. v oblastech severních Čech

Zvyšujeme kvalitu služeb Komunikující místo – dalším vzděláváním k rozvoji cestovního ruchu v Jihomoravském kraji projekt podpořen v rámci OPVK Projekt zaměřený na vzdělávání pracovníků v cestovním ruchu, na zvyšování kvality služeb, komunikace se zákazníkem. Vzdělávací moduly: Význam cestovního ruchu Standardy kvality služeb Multikulturní komunikace Řízení a rozvoj provozů služeb Slovník základních výrazů v 6 jazycích 15 výukových krátkých filmů

Připomínáme osobnosti jižní Moravy „Vědět a předávat“ – ve spolupráci s muzei JMK a AP ČR JMK a město Brno jako centrum vědy – Gregor Johan Mendel Výstavy ve spolupráci s Mendelovým muzeem v Brně University of Ljublana, Slovinsko National Cheng Kung University Museum, Čína University of Illinois, USA University of Vilnius, Litva Museum for History of Medicine, Riga, Lotyšsko JMK a město Brno kulturní – Leoš Janáček - navazuje spolupráce s ND Brno Osobnost T. G. Masaryka v rámci JMK Péče o návštěvníky se specifickými potřebami vzdělávací moduly + výukové krátké filmy

Spolupracujeme s turistickými cíli na společném marketingu Prožijte jižní Moravu netradičně - „Jižní Morava – místo pro Vaše setkání“ Velká cena cestovního ruchu 2012/ 2013 - 1.místo za jednotnou kampaň Odkazy: http://www.moraviaconvention.cz/multimedia/?id=3471 http://www.vyletnicile.cz/cz/ https://www.facebook.com/pages/Top-v%C3%BDletn%C3%AD-c%C3%ADle-Ji%C5%BEn%C3%AD-Morava/212588440361

Zpětná vazba Externí kontroly nezávislými kontrolory, již 3x Hlavní výstupy kontroly Kvalita infrastruktury – stoupající úroveň Rezervy v komunikaci – především v cizích jazycích Informovanost o projektu u pracovníků velice rozdílná Kultura projevu, slušnost - spíše záležitostí konkrétní osobnosti pracovníka, ne pracovním standardem Výstupy využijí cíle pro své další zlepšování Proběhl také výzkum spokojenosti návštěvníků ve spolupráci s MU – potvrdil oblíbenost cílů a spokojenost návštěvníků Certifikáty kvality: 2011: Zámek Slavkov – Austerlitz 2012: Státní zámek Lysice 2014: Moravský kras, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru, Státní zámek Milotice

Podpora rozvoje a udržování regionální gastronomie, tradic a řemesel Ochutnejte Moravu! a Regionální produkty on-line a další Podpora rozvoje regionální gastronomie a tradic www.ochutnejtemoravu.eu Výstava „Sousedé na talíři“ umístěna jako stálá expozice v zámku v Jevišovicích na Znojemsku Prezentace místních výrobců/prodejců regionálních potravin a výrobků na nové stránce www.produktymoravy.cz Aktualizujeme a doplňujeme výrobce! Výstava k tématice regionálních produktů – nyní v Ekocentru Trkmanka

Spolupráce = vzájemný prospěch Tradiční výrobky pomohou propagovat turistickou destinaci Jižní Morava daleko za hranicemi naší země. Turistické organizace (webové portály, tiskoviny), cestovní kanceláře, průvodci cestovního ruchu, turistická informační centra aj. budou propagovat regionální výrobky včetně obchodní sítě. Vinaři na to již přišli.

Spolupráce na rozvoji cykloturistiky Projekty: Zažít kraj vína a památek na kole, EUROVELO 13… Jihomoravský kraj, Nadace Partnerství, CCRJM, Weinviertel Tourismus a další Rozvoj cykloturistiky na JM a v DR Výstavba 30 nových odpočívek na území JMK Tiskoviny (mapy, brožura, slovníček) Vyznačení nové mezinárodní trasy EuroVelo 13 (Stezka Železné opony) Cykloturistické akce – Krajem vína www.cyklo-jizni-morava.cz http://www.cyklo-jizni-morava.cz/cyklisticka-sit-eurovelo

Využití tradice vinařství a vinařské architektury Otevřené sklepy vyprávějí příběhy 4 výstavy ve vybraných sklepních uličkách (Nový Šaldorf, Pavlov, Bořetice, Prušánky) Mediální kampaň, propagační materiály, metodické materiály pro průvodce, školení průvodců, infosudy Propagace vinařství v Brně a podpora regionální gastronomie Odkaz: http://www.sklepni-ulicky.cz/

Připomenutí bohaté historie regionu Budování značky Liechtensteinové na jižní Moravě Probíhá příprava výstav a tiskovin, mapa zapojených míst, hra pro děti, probíhají přednášky, připravována mediální kampaň. Informace na www.liechtensteinove.cz Putujeme Velkou Moravou Turistický program po místech Velké Moravy – jižní a východní Morava a obec Kopčany (Trnavský kraj) Studie a propagační materiály, workshop pro partnery Cílová skupina rodiče s dětmi a školní skupiny Informace na www.velka-morava.eu

Návaznost na evropskou síť svatojakubských cest Svatojakubská cesta na jižní Moravě Podpořen z Fondu malých projektů Rakousko – ČR, realizace 2010 - 2011 Cíl: napojení na trasu Svatojakubské cesty v oblasti Weinviertel a připojení k celoevropské síti těchto tras Hlavní výstupy: Studie, mapové podklady Jednání s partnery a dalšími kraji, publicita projektu a cesty, fotodokumentace Webové stránky www.jakubskacesta.cz Vyznačení první trasy Brno – Mikulov Návrh a osazení uměleckými prvky Navazující projekt 2013-2014, zaměřen na propagaci stezky, na komunikaci s partnery v obcích ležících na stezce a motivace k nabídce služeb, leták k části Brno-Mikulov

Budování mezinárodní kulturní stezky mezi Brnem a Vídní Po stopách moderny Partneři projektu: MAK Wien, Europaforum Moravská galerie v Brně, Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava Cíl projektu: Vznik a propagace mezinárodní kulturní stezky mezi Brnem a Vídní, místa, která připomenou bohatou kulturní historii regionu a několik významných osobností, jež zde v první polovině 20. století žily a tvořily: Josef Hoffmann, Dušan Jurkovič, Leoš Janáček, Alfons Mucha, Ludwig Mies van der Rohe Aktivity CCRJM: šetření návštěvnosti - vizuální styl mobilní průvodce - mediální kampaň

Využití nových technologií Mobilní aplikace Po stopách Moderny

Nové projekty „Kam u sousedů“ – 5/ 2015 Projekt je zaměřen na propagaci tradičních folklórních akcí a na podporu spolupráce se sousedním Trnavským samosprávným krajem.. Filmy, bannerová reklama Lead partner: město Kyjov „Živé prameny jižní Moravy“ - 6/2015 Obsahem projektu je ucelená propagační kampaň turistického regionu jižní Moravy jako atraktivního cíle relaxačních a wellness lázeňských pobytů. Cílem projektu je zvýšit povědomí široké veřejnosti o bohatých léčivých přírodních zdrojích jižní Moravy, oslovit především českou klientelu a motivovat ji k odpočinku a nabrání sil pobytem v jihomoravském regionu. Realizací projektu dojde ke zvýšení atraktivity jižní Moravy jako unikátní wellness destinace.

Rozvoj kongresové turistiky Jižní Morava a její hlavní město Brno jako kongresová destinace Pod jednou značkou Moravia Convention Bureau Nabídka kongresových prostor, veletržních hal, incentivních programů včetně motivačního filmu na www.moraviaconvention.cz, v katalogu a na DVD MCB jako součást CCRJM poskytuje informace a kontakty podněcuje tvorbu nových nabídek v regionu usnadňuje naplnit požadavky klientů vyhledává klienty Aktualizuje a doplňuje data MCB od 2010: zakládající člen CzCB

Mobilní aplikace

Spolupráce na přípravě konferencí: mezinárodní konference asociace Opera Europa, podzim 2014 v Brně předkonferenční program na jižní Moravě pro Světovou federaci asociací průvodců WFTGA 2014 pokonferenční program na jižní Moravě pro Asociaci nezávislých touroperátorů a cestovních agentur Velké Británie AITO 2014 kandidatury MCB ve spolupráci s BVV na hostování konference Evropské asociace pro pokročilý inženýring a nanotechnologie (EUSPEN) 2016 poptávky přichází průběžně

www.jizni-morava.cz www.jizni-morava.info Společný turistický webový portál kompletní informace o turistické nabídce jižní Moravy včetně přehledu akcí www.jizni-morava.cz spravuje Jihomoravský kraj odd. CR Regionální rezervační systém včetně nabídek konkrétních turistických balíčků a kontaktů na dodavatele www.jizni-morava.info - spravuje CCRJM

Regionální rezervační systém – www.jizni-morava.info

Turistické informační centrum Jižní Morava Zřizovatel CCRJM Zahájení provozu 1. 8. 2009 Adresa: Radnická 2, Brno Tel. 542 427 170 Možnost bezplatné prezentace regionální nabídky po celý rok v centru Brna „Oblasti v Brně – Brno v oblastech“