Transportní informační a nehodový systém

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný záchranný systém
Advertisements

let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Asociace bezpečnostních poradců
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
ECVET v Programu celoživotního učení
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Celostátní síť pro venkov
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
5. března 2015 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Právo na informace Tereza Danielisová,
Letecká záchranná služba
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Příprava aplikace Nařízení REACH v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava Průmyslová toxikologie a ekotoxikologie Ing. Přemysl.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
1 RESPONSIBLE CARE 20 let TRINS Ladislav Špaček Svaz chemického průmyslu ČR Výroční zasedání TRINS Praha
Komplexní služby v oblasti řešení škod Ladislav Burián, Pavlína Živělová / Brno / /Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Dohoda TRINS 2016 Praha, Transportní informační a nehodový systém.
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Zpráva kontrolního výboru
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Standardizace odborné zdravotní péče
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Klíčové aktivity projektu
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Transportní informační a nehodový systém T R I N S Transportní informační a nehodový systém

VYHODNOCENÍ ČINNOSTI TRINS ZA ROK 2009 UNIPETROL RPA, s.r.o. TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM UNIPETROL RPA, s.r.o. UNIPETROL SERVICES, s.r.o. 436 70 LITVÍNOV - Záluží 1 VYHODNOCENÍ ČINNOSTI TRINS ZA ROK 2009

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM Transportní informační a nehodový systém – systém pomoci při nehodách spojených s přepravou nebezpečných látek, který je dobrovolně zabezpečován členskými organizacemi Svazu chemického průmyslu České republiky na základě uzavřené Dohody o spolupráci mezi Ministerstvem vnitra GŘ HZS České republiky a Svazem chemického průmyslu České republiky – dovršil loňským rokem již čtrnáctileté působení v České republice a v Evropské radě chemického průmyslu CEFIC.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov se jako národní koordinační středisko systému TRINS v roce 2009 v souladu se záměry výše jmenované dohody zaměřil zejména na koordinaci spolupráce s ostatními partnery činnými v této oblasti (včetně partnerů zahraničních) za účelem zvyšování bezpečnosti při přepravě nebezpečných látek, dosažení vyšší efektivity při likvidaci havárií spojených s přepravou nebezpečných látek a dosažení co nejužší součinnosti členských společností zapojených do činnosti TRINS jako součásti IZS České republiky.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM V roce 2009 se nepodařilo rozšířit členskou základnu systému o další společnosti, naopak z důvodu rozhodnutí majoritního vlastníka PLIVA – Lachema, a.s. Brno ukončila k 31.12.2009 svoji veškerou výrobní činnost a od ledna 2010 přešla do likvidace. Pro letošní rok zůstává tedy po zrušení regionálního střediska č.14 do činnosti systému TRINS zapojeno již jen 27 členských společností. Celkový počet středisek poskytujících pomoc v jednotlivých stupních v rámci systému TRINS na celém území České republiky tím klesl na 34.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM V mezinárodním styku bylo národní koordinační středisko TRINS v rámci zemí ES pravidelně kontaktováno, ať už se jednalo o prověření nouzových telefonních a faxových čísel nebo o test poskytnutí požadovaných údajů o nebezpečné látce. Tyto prověrky připravenosti prováděné zahraničními středisky prokázaly velmi dobrou úroveň i pohotovost stálé služby národního koordinačního střediska v UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov, které se vloni co do rychlosti odezvy zařadilo mezi nejlepší evropská ICE střediska.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM Na základě dodaných podkladů k 28.únoru 2010 bylo provedeno vyhodnocení činnosti TRINS – v roce 2009 bylo celkem evidováno 33 poskytnutí pomoci ve všech třech stupních. Z toho se jednalo o 26 poskytnutí pomoci 1.stupně (telefonické dotazy a konzultace), 2 poskytnutí pomoci 2.stupně (vyslání specialisty do místa zásahu) a 5 poskytnutí pomoci 3.stupně (technická pomoc). Od založení systému TRINS v roce 1996 dosáhl celkový počet evidovaných poskytnutí pomoci čísla 442. To svědčí o pevně vybudované pozici TRINS v oblasti bezpečnosti při přepravě NL a o jeho využívání operačními jednotkami HZS, jak pro poskytování informací o NL, tak i pro poskytování pomoci ve druhém a třetím stupni.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM Vývoj pomoci TRINS od jeho založení do roku 2009

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM Další aktivity v rámci systému TRINS - Dne 27.srpna 2009 bylo dle plánu CEFIC uskutečněno mezinárodní cvičení (Ring Test), jehož zorganizováním bylo pověřeno republikové koordinační středisko TRINS – UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov. Ring Testu se kromě pořádající země zúčastnilo ještě dalších 14 evropských zemí. Cvičení bylo vyhodnoceno a výsledky umístěny na webové stránky CEFICu. - Proběhla aktualizace stávajících bezpečnostních listů nebezpečných látek v databázi programu národního koordinačního střediska a bylo dokončeno zapracování bezpečnostních listů v angličtině za vydatného přispění internetové databáze ERICards.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM - V uplynulém roce proběhlo testování nové verze databáze nebezpečných látek MEDIS-ALARM firmy MEDISTYL, spol. s r.o. Praha jehož nedílnou součástí je TRINS. - Byla zorganizována další republiková cvičení, v rámci kterých se uskutečnily prověrky informačních toků. Výsledky byly vyhodnoceny a ve všech případech bylo u sledovaných středisek zaznamenáno zlepšení výsledků. - Byl doplněn společný přehled specielních prostředků pro záchranné a likvidační práce při nehodách spojených s přepravou nebezpečných látek (pro poskytování pomoci ve 3.stupni – technická pomoc. Tento přehled je součástí Příručky TRINS pro volné využití (HZS, střediska).

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM - Systém TRINS byl nadále pro veřejný přístup výrobců a přepravců NL prezentován na webových stránkách UNIPETROL RPA, s.r.o. a SCHP ČR. - V souvislosti se změnami výrobního programu některých členských společností TRINS, případně organizačními změnami ve společnostech nebo jejich střediscích byla aktualizována i Příručka TRINS, která je vydávaná a distribuovaná národním koordinačním střediskem UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov. - V minulém roce se nekonalo tradiční setkání členských společností TRINS s výročním hodnocením činnosti. Proto byla všem společnostem poslána Výroční zpráva o činnosti TRINS v roce 2008.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM Stanovení hlavních úkolů pro rok 2010 - Vzhledem k tomu, že skladovatelnost phenothiazinu je omezena na 2 roky, je úkolem pro regionální středisko č.9 Hexion Specialty Chemicals, a.s. Sokolov vyměnit u všech opěrných jednotek HZS ČR v tzv. „phenothiazinové síti“ starý phenothiazin za nový (uvedená výměna bude uskutečněna v průběhu měsíce června 2010). - Zabezpečovat co nejlepší spolupráci členských společností systému TRINS s národním koordinačním centrem (nahlašování všech aktivit a změn pokud možno již v průběhu roku z důvodu včasné aktualizace Příručky TRINS a webových stránek na internetu).

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM - Pro udržení evropského standardu v rychlosti odezvy jednotlivých středisek na požadavky poskytnutí pomoci (případně odezvy v rámci mezinárodních cvičení) nadále zapojovat další střediska systému TRINS do prověrek informačních toků v rámci republikových cvičení. - Doplnit kontakty na střediska TRINS e-mailovými adresami a projednat s jednotlivými zástupci středisek používání e-mailů při poskytování písemných informací místo faxu. - Nadále aktualizovat a distribuovat členským společnostem TRINS, SCHP ČR a GŘ HZS České republiky Příručku TRINS a aktualizovat prezentaci TRINS na internetových stránkách UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM - Připravit společně s SCHP ČR a GŘ HZS České republiky konferenci TRINS, která se bude konat dne 16.června 2010 ve společnosti BorsodChem MCHZ, a.s. Ostrava, kde proběhne kromě jiného i hodnocení činnosti TRINS za rok 2009. - Podílet se společně s SCHP ČR a GŘ HZS České republiky na přípravě slavnostního zasedání k 15. výročí založení TRINS s ukázkou zásahu při havárii během přepravy chemické látky s využitím poznatků z ostravské konference. Výroční zasedání TRINS se bude konat při brněnském mezinárodním veletrhu PYROS ve dnech 12. – 14. května 2011.

TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVÝ SYSTÉM Děkuji za pozornost. Mgr. Jaroslav Porteš odbor risk managementu, úsek HSE&Q UNIPETROL SERVICES, s.r.o. Záluží 1 Litvínov 436 70 www.unipetrolservices.cz www.unipetrolrpa.cz